Maak kennis met de rivaal van de Samsung Galaxy Z Flip 4

Smartphones Dennis Mons 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het aantal vouwbare telefoons zijn nog altijd op één hand te tellen. Op dit moment is de Samsung Galaxy Z Flip 4 absoluut heer en meester in dit segment, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen door de nieuwe Motorola Razr.

De foldable, oftewel opvouwbare telefoon bestaat al lange tijd. Begin jaren negentig was er een enorme explosie aan modellen die open en dicht konden klappen. Maar één ervan stak er met kop en schouders bovenuit: de Motorola Razr V3. En dat icoon heeft nu een opvolger gekregen.

Motorola Razr versus Samsung Galaxy Z Flip 4

Het is pas sinds een jaar of drie dat je een smartphone daadwerkelijk kan vouwen. De meest bekende modellen zijn inmiddels de Galaxy Z Flip en de Fold, maar nu krijgen ze het aan de stok met een ‘nieuwkomer’ met een enorme reputatie.

Motorola Razr, samsung, google, android
Een absolute klassieker! (Afbeelding: Wikipedia)

De Motorola Razr 2022 is vandaag in Nederland uitgekomen. En net als de Flip 4 is het met een prijskaartje van 1.199 euro niet bepaald een heel goedkoop toestel. Daar krijg je echter wel behoorlijke specs voor terug.

Prima specificaties

Zo heeft de Motorola Razr een 6,7-inch scherm met een resolutie van 2400 x 1800 met een indrukwekkende verversingssnelheid van 144Hz. Het tweede scherm is 2,7-inch groot en heeft een resolutie van 800 x 573 met een verversingssnelheid van 60Hz.

Motorola Razr
(Afbeelding: Motorola)

De Razr heeft een Snapdragon 8 Plus Gen 1-chip en heeft 8GB RAM-geheugen en 256GB opslagruimte. Op de achterkant vind je een 50 megapixel-hoofdcamera en een 13 megapixel-ultra wide. Daarnaast ondersteunt het toestel (natuurlijk) 5G, heeft hij twee speakers die Dolby Atmos ondersteunen en een vingerafdrukscanner.

motorola razr
Het secundaire scherm van de Razr. (Afbeelding: Motorola)

We kunnen in ieder geval niet wachten om met de Motorola Razr aan de slag te gaan. Zeker ook vanwege het feit dat we in onze review ontzettend te spreken waren over de Samsung Galaxy Z Flip 4.

Hou dus zeker WANT in de gaten want we krijgen eerdaags dit intrigerende toestel in handen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen