MWC 2021: dit is officieel de allerbeste smartphone van 2021

Smartphones Wesley Akkerman 1 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Ondanks het feit dat MWC 2021 in afgeslankte vorm voorbij gegaan is, heeft de organisatie nog wel een aantal prijzen uitgedeeld. Onder meer voor de beste smartphone van het jaar. In totaal werden er vijf smartphones genomineerd, maar uiteindelijk kan er natuurlijk maar één echt de beste zijn.

Het is je wellicht niet eens opgevallen, maar tussen 28 juni en 1 juli heeft MWC 2021 plaatsgevonden. Hier en daar waren er wat wat aankondigen, maar echt spannend was het niet. Elk jaar reikt de organisatie van de beurs wel prijzen uit voor de beste apparaten van dit moment en dat is dit jaar ook gedaan.

De beste smartphone van 2021 is…

De Global Mobile Awards’ Best Smartphone of 2021-prijs is dit jaar uitgereikt aan Samsung, voor de Samsung Galaxy S21 Ultra. Het apparaat heeft vier andere smartphones achter zich gelaten, die eveneens genomineerd waren. Dat zijn de iPhone 12 Pro Max, OnePlus 9 Pro, Galaxy S20 FE en Xiaomi Mi 11 Ultra.

Samsung Galaxy S21 Ultra S22
S21 Ultra met de S Pen (Afbeelding: Samsung)

Dat Samsung dit jaar wint, is niet vanzelfsprekend te noemen. De laatste keer dat de Zuid-Koreaanse fabrikant een prijs in de wacht sleepte voor zijn smartphones, was in 2016 voor de Galaxy S6 Edge. Destijds was dat ook een opmerkelijke smartphone, omdat gebogen schermranden toen nog een uniek aspecten was.

MWC 2021: heeft de jury het mis?

Natuurlijk is de Samsung Galaxy S21 Ultra een fantastische smartphone, puur en alleen wanneer je naar het technische aspect kijkt en de prijs even daargelaten houdt. Het toestel biedt enorm veel kracht en mogelijkheden, heeft ondersteuning voor de S Pen en maakt grote sprongen met zijn camerasysteem.

Samsung Galaxy S21 Ultra: 5 redenen om de smartphone (niet) te kopen

Deze overwinning mag Samsung zeker koesteren, want de concurrentie was niet mals. Zo is de Galaxy S20 FE is door zijn betaalbaarheid juist heel toegankelijk. En met de Mi 11 Ultra laat ook Xiaomi zien dat goede smartphones niet duur hoeven te zijn. Kortom: voor elk toestel is natuurlijk wat te zeggen, en uiteindelijk bepaal je zelf waar je de meeste waarde aan hecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GSMA

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen