MXGP 2020-racegame biedt op de PS5 kortere laadtijden

Games Jelle van Es 26 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

Een beetje scheuren door de modder, dat lijkt me een heerlijk gevoel van vrijheid. Hoewel ik niet echt veel volg van de sport Motorcross, beleef ik het seizoen toch elk jaar weer met de MXGP-serie. Inmiddels zijn we aanbeland bij MXGP 2020 en dat is toch wel een speciale release. Want deze game heb ik nu voor het eerst op de PS5 kunnen spelen.

Natuurlijk, MXGP 2020 gaat geen game zijn waarvoor je een PS5 in huis haalt. Maar nu ik de game op het paltform heb gespeeld, ben ik toch wel iets enthousiaster over deze release ten op zichte van voorgaande jaren. Ten eerste omdat je nu veel meer de feedback vanuit de controller voelt en daardoor meer het gevoel hebt dat je echt door de modder scheurt. Maar ook omdat de game van andere elementen gebruik maakt. Dit zijn de punten die me tijdens het spelen zijn opgevallen.

Kortere laadtijden in MXGP 2020 op de PS5 een verademing

Omdat ik MXGP 2020 heb kunnen spelen op de PS5, heb je dus een paar voordelen in de game zitten. De belangrijkste daarbij is wat mij betreft het feit dat de laadtijden in de game echt een stuk verbeterd zijn. Het had nog wel iets sneller gemogen wat mij betreft, maar het inladen van de game is nu een kwestie van enkele seconden in plaats van dat je bijna tegen een minuut zit te wachten. En daardoor blijf je toch langer in de game zitten en ga je makkelijker van de ene naar de andere race zonder dat je telkens je smartphone er bij pakt.

Heel lang hoef je niet te wachten (Afbeelding: MIlestone)

Constant op zoek naar grip en snelheid

Als we het dan hebben over het racen zelf in MXGP 2020, dan is het in orde. Met de PS5-controller in je hand ben je constant op zoek naar de ideale lijn door de modder. Je voelt het echt wanneer je wegglijdt of wanneer je vol op je remmen gaat om niet uit een bocht te vliegen en dat heeft toch wel wat meerwaarde wat mij betreft. Ook is het zo dat je over de rondes echt de sporen in de modder ziet ontstaan en dan moet je zien dat je daar op een zo’n effectief mogelijke manier door heen gaat.

MXGP 2020
Hoe kom je het beste hier door heen? (Afbeelding: MIlestone)

Visueel is MXGP 2020 in orde

De MXGP-serie is nooit een hoogvlieger geweest op het gebied van graphics en dat geldt ook voor MXGP 2020. Toch is het dankzij de upgrade naar de PS5 in orde te noemen. Met name de framerate is goed en constant hoog, waardoor je een sterk gevoel van snelheid in de game hebt. Ook zijn omgevingen in orde en mogen de parkoersen er ook zijn. Het is nergens echt sprankelend, maar in de breedte gewoon dik in orde.

Ziet er netjes uit (Afbeelding: MIlestone)

De Playground is fijn om te ontdekken

Eén van de leukere elementen van MXGP 2020 is de Playground. In de bossen van Noorwegen heb je dan de vrijheid om volledig los te gaan en is een ideale plek om goed om te leren gaan met de mogelijkheden die de game biedt. Het is bovendien op visueel gebied de mooiste plek, omdat je echt kunt genieten van de wildernis en de vrijheid die je daarbij krijgt. Ook hoef je niet lang te wachten voordat het is ingeladen, dus ook op dat gebied heb ik niks te klagen.

MXGP 2020
Vrijheid, blijheid (Afbeelding: MIlestone)

Compleet plaatje voelt wat karig aan

Ondanks dat MXGP 2020 heel wat te bieden heeft en verbeteringen kent, kan ik niet ontkennen dat uitgever Milestone weer zijn handelsmerk in de game heeft gestopt: het gebrek aan presentatie. Elke game van de maker heeft weer hetzelfde probleem met saaie menu’s, gebrek aan muziek tijdens het scheuren door de modder en nooit echt het gevoel dat je vooruitgang boekt. Het is andermaal een game waarbij je wat lijstjes afvinkt en dan verder gaat naar de volgende race. Als ze dat punt nu een keer kunnen tackelen, dan is de game an sich echt al een stuk beter.

Aankleding laat de wensen over (Afbeelding: MIlestone)

MXGP 2020 is nu beschikbaar en is onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen