Buitenaards leven? NASA staat ze met dit team op te wachten!

Wetenschap Dennis Mons 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

NASA zegt dan wel dat ze niet geloven in buitenaardse wezens die onze planeet bezoeken, maar stelt wel even een team aan die UFO’s gaan onderzoeken. De ruimtevaartorganisatie heeft nog geen naam voor deze schoteljagers, maareh… Men in Black?

Vooropgesteld: NASA denkt niet dat buitenaardse wezens met vliegende schotels de aarde bezoeken. Aan de andere kant sluiten ze ook niet uit dat er onbekende voorwerpen en voertuigen rond onze planeet fladderen. En ze willen graag weten wat dat nou precies is.

NASA met zijn UFO-superteam

NASA heeft maar liefst 16 mensen uitgekozen om onderzoek te doen naar ongeïdentificeerde vliegende voorwerpen. Daarnaast gaat het team ook onderzoek doen naar ‘andere data die door burgers wordt toegezonden’.

Het 16-koppige team wordt geleid door David Spergel, het voormalige hoofd van astrofysica aan Prince University. Daarnaast heeft het team ook Anamaria Berea aan boord die onder andere voor SETI (Search for Intelligent Life) werkt, de oud-astronaut Scott Kelly en enkele oceanografen en wetenschapsjournalisten.

nasa, men in black, ufo, buitenaards leven
😎 (Afbeelding: Columbia Pictures)

Apart clubje

NASA’s team staat verder helemaal los van de groep onderzoekers dat het Pentagon heeft opgesteld. Laatstgenoemde is al langere tijd bezig met onderzoek naar UaP’s (unidentified aerial phenomena). Deze worden gemeld door onder andere mensen van defensie.

NASA is dus zoals gezegd niet van mening dat er daadwerkelijk vliegende schotels rondtuffen op aarde. De organisatie wil juist uitvogelen wat dan wel die mysterieuze voorwerpen zijn. “Het begrijpen van data rondom onbekende vliegende voorwerpen kan kritisch zijn met betrekking tot wat er zoal in de lucht gaande is”, aldus NASA. “Data is de taal der wetenschap en maakt het onverklaarbare verklaarbaar.”

Wat betreft data kan NASA onder andere aankloppen bij de mensen van Corridor Crew. Deze gasten zijn specialisten in special effects maar weten ook van de hoed en de rand als het gaat om zaken als nep-video’s, het effect van de iris van de camera, vogels en de lensschittering van een infraroodcamera.

Check hun awesome video waarbij ze even UFO-video’s ontleden die gemeld zijn door het Pentagon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen