Nederlander wint bizar bedrag tijdens belangrijk FIFA 21-toernooi

Games Jelle van Es 4 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

FIFA 21 is natuurlijk al een tijdje uit en binnenkort gaat Electronic Arts FIFA 22 aankondigen. Maar voordat het zover is, is in de wereld van esports nog van alles gaande.

Zo werd er dit weekend gestreden in de FIFA 21 Global Series. De beste spelers in Europa speelden daar om zich uiteindelijk te kwalificeren voor het WK in de vorm van de FIFA eWorld Cup 2021. En in de Xbox-competitie heeft de Nederlander Levy Frederique opmerkelijk goed gepresteerd.

FIFA 21-prestatie door Levy Frederique

Levy Frederique is een speler die al heel wat jaren meedraait in de wereld van de FIFA-esports. Hij is inmiddels 27 jaar en heeft een paar mooie prestaties genoteerd. Toch is dit zijn echte doorbraak. Want tijdens dit toernooi gooide hij hoge ogen. De FIFA 21-speler die voor Inter Milan uitkomt en onder contract staat bij het Nederlandse Bundled heeft de winst gepakt. Daarmee heeft hij in totaal 100.000 dollar verdiend. Dat is zijn grootste winst in een toernooi ooit. Hiervoor heeft hij één keer 20.000 dollar gepakt.

Bovendien weet hij met deze prestatie dat hij mee mag doen aan de FIFA 21 eWorld Cup 2021. Dat is dus het WK FIFA waar de beste spelers over de hele wereld bij elkaar komen. Hij moest in de top 9 eindigen om dit te bereiken. Dat was in eerste instantie al zijn doel en wist hij op zaterdagavond al veilig te stellen. Maar daarna ging hij maar door en wist hij prachtige overwinningen aan elkaar te rijgen. In de halve finale ging het daarbij maar net goed en wist hij in een penalty-serie net aan het langste eind te trekken. In de finale won hij de eerste wedstrijd met 2-1. De tweede wedstrijd ging met 2-1 naar de tegenstander. Vervolgens was het verlenging. En in de 120e minuut scoorde hij de winnende treffer. Daarna werd er afgetrapt, maar gelijk ook afgefloten.

De 32 beste spelers

Uiteindelijk sluit hij zich dus aan bij de 32 beste FIFA 21-spelers op de Xbox. Van 6 tot en met 8 augustus mag hij in Londen strijden voor een prijzenpot van 500.000 dollar, waarbij de winnaar met maar liefst 250.000 dollar naar huis gaat.

Zoveel kost een topteam in FIFA 21 en hoeveel tijd daarvoor nodig is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen