Zoveel geld zijn Nederlanders kwijt aan Netflix, Viaplay en meer

Films & Series Jeroen Kraak 24 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Abonnementen hebben we inmiddels bijna allemaal, maar het zijn er doorgaans toch meer dan je misschien denkt. Je betaalt bijvoorbeeld niet alleen voor Netflix en Viaplay, maar ook voor je sportschool of telefoonabonnement. Hoeveel per maand zijn wij Nederlanders er eigenlijk aan kwijt?

Eerlijk is eerlijk: het is elke maand toch weer schrikken hoeveel geld er automatisch van de rekening vliegt. Soms vraag jij jezelf misschien wel eens af waar dit allemaal naartoe gaat. Grote kans dat Netflix, Viaplay of welke vorm van abonnement dan ook de oorzaak is.

Zoveel geld zijn we kwijt aan abonnementen

Uit onderzoek van vergelijkingssite Slimster blijkt dat de meeste Nederlanders maandelijks tussen de 51 en 100 euro kwijt zijn. Dit kan dus voor allerlei zaken zijn, maar internet en/of televisie en een telefoonabonnement staan op de eerste en tweede plaats. Logisch ook, want zonder die twee hebben we haast geen contact met de buitenwereld. Respectievelijk 78,3 en 72,5 procent heeft zo’n abonnement.

Op de derde plaats staan de streamingdiensten. 53,7 procent van de deelnemers uit het onderzoek heeft een abonnement op Netflix, Spotify, Viaplay, ESPN of een andere streamingdienst. De grootste groep abonnees bevindt zich tussen de 30 en 39 jaar.

Logisch is dat de 60-plussers het minst zijn vertegenwoordigd, maar 42,6 procent heeft een abonnement daarop.

(Afbeelding: Slimster)

Nog meer betalen voor Netflix en Viaplay

Overigens is het weer een andere groep die maandelijks het meest uitgeeft aan allerlei abonnementen. Dat is de mannelijke vijftiger. Zij betalen gemiddeld 163 euro per maand, en drie procent geeft zelfs meer dan 500 euro per maand uit.

Dan heb je natuurlijk veel meer abonnementen dan alleen Viaplay en Netflix. Wellicht zitten hier ook zaken bij zoals de ANWB of een leasecontract voor de auto.

Toch lijken de kosten voor abonnementen alleen maar toe te nemen. Vooral streamingdiensten lijken hun prijzen flink te verhogen. Eerder kwam Viaplay al met een verhoging en het lijkt niet lang meer te duren voordat Netflix de prijzen omhoog gooit.

@wantnl

WhatsApp verdwijnt van oude Samsung- en Android-smartphones 🤯 #whatsapp #apps #android #samsung #samsunggalaxy

♬ origineel geluid – WANT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen