Deze buitenaardse docu gaat helemaal viral op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 29 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Op Netflix vind je de meest uiteenlopende content terug. Van ontzettend spannende series tot de leukste comedians. Ook op het gebied van documentaires is er een goed aanbod. Encounters houdt nu een hele groep kijkers bezig.

We gebruiken Netflix vooral om naar grote series als Sex Education, Wednesday en Stranger Things te kijken. Toch mag je ook een aantal documentaires zeker niet overslaan. Er staan een aantal pareltjes tussen. De nieuwste daarvan is Encounters.

Encounters is wereldwijde hit voor Netflix

Netflix weet de hele wereld te boeien met Encounters. Op dit moment staat de documentaireserie op plaats tien van de Top 10 in Nederland. Dit is overigens pas de eerste dag dat het in het lijstje staat, dus mogelijk stijgt deze nog verder. In de Verenigde Staten weet de docu zelfs de eerste plaats te veroveren.

Encounters is de nieuwste hit op Netflix. De streamingdienst beschrijft de docuserie zelf als volgt: “In deze docuserie met ooggetuigenverslagen, interviews met experts en nieuw bewijs voeden de massale ufomeldingen van de afgelopen vijftig jaar een wereldwijd miserie.” Het gaat dus over de vraag die mensen al een flinke tijd bezighouden: is er buitenaards leven?

Verschillende onderwerpen

Encounters bestaat uit vier afleveringen op Netflix. Elke episode behandeld een andere zaak. Aflevering één gaat over vreemde lichten in de lucht boven Centraal-Texas in 2008.
In de tweede episode van Encounters op Netflix gaan we naar Zimbabwe waar in 1994 meer dan zestig kinderen op een school aliens te hebben gezien. Een school is ook het decor van aflevering drie, maar deze staat in Wales. Vier belicht de kernramp in Fukushima van 2011. Overlevenden beweren dat ze felle lichten boven de centrale hebben gezien.

Inmiddels hebben gebruikers van IMDb de serie al beoordeeld. Daar scoort die nu een 6,6 na 277 beoordelingen. Een gebruiker schrijft: “Een van de betere series over ufo’s.” Voor de rest roemt diegene het filmwerk en de storytelling. Hij snapt dan ook niet dat sommige mensen negatief over de docuserie op Netflix zijn.

Wil je zelf weten of de serie echt iets voor jou is? De Encounters staat nu op Netflix.

Disney+ neemt omstreden Netflix-maatregel over en dat is slecht nieuws

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen