Analisten weten het zeker: Netflix wordt ook in 2024 weer stukje duurder

Apps Mark Hofman 28 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Netflix in oktober 2023 de prijzen nog omhoog gooide weten analisten zeker dat abonnees ook in 2024 rekening kunnen houden met een hogere rekening.

Netflix is niet meer de streamingdienst waar het film- en serie-geweld een paar jaar geleden mee begon. Naast het complete aanbod aan bekende titels en een aantal ijzersterke originals, is ook het lage prijskaartje van een tientje per maand nergens meer te bekennen.

Als we de analisten van UBS Securities mogen geloven kruipen we in 2024 nog dichterbij het bedrag van 20 euro per maand. Je leest het goed: Netflix lijkt wederom duurder te worden.

USB Securities: Netflix ook in 2024 weer duurder

Hoewel Netflix vorig jaar dus wel duurder is geworden, was het niet de verhoging waar het bedrijf zelf rekening mee had gehouden. Volgens co-CEO Greg Peters zorgde het straffen van wachtwoorddelers ervoor dat een deel van die verhoging op een andere manier werd ingediend.

“Nu de opties voor accountdelers allemaal staan, kan ik echter niet zeggen wat er nu gaat gebeuren”, laat hij weten. John Hodulik, en zijn team analisten van UBS Securities, denkt dit echter wel te weten. “We verwachten dat de prijzen omhoog gaan dit jaar”, zo is te lezen in het rapport dat op 27 februari verscheen. 

Netflix scoort keihard met Michael Jackson en Jennifer Lawrence
(Afbeelding: Netflix)

Sterker nog: Netflix gaat vijf verschillende dingen doen in 2024. Naast het verhogen van de prijzen wil het bijvoorbeeld ook het platform versterken, het aanbod cureren, besparen op contentproductie én meer gericht kijken naar het binnenhalen van rechten.

Hoeveel meer Netflix gaat vragen voor het Standard-abonnement is op dit moment natuurlijk nog niet bekend. Maar gezien eerdere verhogingen kunnen we wel stellen dat rekening houden met een euro of twee meer per maand realistisch is.

Hoeveel betaal je nu per maand?

Netflix gaat dus ook in 2024, naar alle waarschijnlijkheid, weer duurder worden. Maar even voor de duidelijkheid: hoeveel betaal je aan het begin van 2024?

@wantnl

Bakkie | Deze Netflix-documentaire scoort een 100% op Rotten Tomatoes. Heb jij hem al gezien? 😏 #netflix #netflixseries #netflixtips #loverstalkerkiller

♬ origineel geluid – WANT

Op moment van schrijven zien de opties er als volgt uit:

  • Basic | HD-kwaliteit (720p), downloaden op 1 apparaat | 7,99 euro per maand
  • Standaard | Full HD-kwaliteit (1080p), downloaden op 2 apparaten | 11,99 euro per maand
  • Premium | Ultra HD-kwaliteit (4K), HDR, Ruimtelijke audio, downloaden op 4 apparaten | 15,99 euro per maand

Wist je al dat er plannen zijn om een Amerikaanse versie van Squid Game te lanceren? In onderstaand artikel vertellen we je er alles over (en ook waarom het een slecht idee is):

Waarom een Amerikaanse Squid Game op Netflix een belachelijk plan is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen