Netflix geeft wachtwoorddelers dan toch een nieuwe mogelijkheid

Apps Jeroen Kraak 12 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Deel je jouw Netflix-account? Dan heb je vast wel gemerkt dat de streamingdienst maatregelen neemt. Om de overstap naar een eigen account makkelijker te maken, heeft Netflix een nieuwe optie.

Het delen van een wachtwoord van een Netflix-account was jarenlang de normaalste zaak van de wereld. Zo kon je gebruikmaken van de streamingdienst, maar de kosten delen. Nu komt daar een einde aan. De streamingdienst wil dat dit zo soepel mogelijk gebeurt.

De nieuwe mogelijkheid voor wachtwoorddelers op Netflix

Om mensen te overtuigen om een eigen account te maken, komt Netflix met een nieuwe optie. Je kunt namelijk jouw profiel uit een gedeeld lidmaatschap overzetten naar jouw oude account. Zo houd je precies bij wat je hebt gekeken en krijg je aanbevelingen die op jou zijn afgestemd.

Ben je dus uit een ander account gekickt door een vriend of familie, dan neem je dat profiel gewoon mee naar je oude account. Dat kan overigens ook naar iemand anders account als je geen oude hebt. Denk bijvoorbeeld naar die van iemand waar je mee samenwoont. Met hen mag je nog steeds wel een account delen.

Zo werkt het

Het was eerder al mogelijk in Netflix om jouw profielinformatie op een nieuw account te zetten. Nu kan dat dus ook naar een bestaande. Zo krijg je op dat profiel gewoon jouw aanbevelingen, kijkgeschiedenis, watchlist, games en andere instellingen te zien.

Om je profiel over te zetten, ga je naar transfer profiel wanneer je in het dropdown menu zit op de homepage. Daar staan de verdere stappen uitgelegd.

Netflix steelt de show met deze 7 nieuwe trailers die je wil zien
Berlin krijgt zijn eigen spin-off op Netflix. (Afbeelding: Netflix)

Netflix heeft natuurlijk een goede reden om van wachtwoorddelers af te willen, want zo kan het namelijk meer omzet behalen. De groei in nieuwe gebruikers is niet meer zoals het een aantal jaar geleden was en dat komt natuurlijk door de flink toegenomen concurrentie. Waar Netflix eerst de enige streamingdienst was, hebben we nu de keuze uit een handvol.

Wel werkt Netflix hard aan de uitrol voor een goedkoper abonnement met reclame. In een aantal landen is deze optie al actief, maar nog niet in Nederland.

Apple TV+ geeft Netflix wederom het nakijken met gratis content

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen