Netflix scoort met verschrikkelijk slap aftreksel van 50 Shades

Films & Series Jeroen Kraak 29 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Misschien wel de slechtste film van het jaar staat nu op Netflix. Desondanks kijken maar al te graag naar deze ‘spannende’ titel.

Op Netflix komt zoveel nieuwe content dat je weg af en toe kwijt kunt raken. Dat er constant nieuwe series en films aankomen, betekent overigens niet dat ze allemaal even goed zijn. Een van de nieuwe films op de streamingdienst vliegt flink uit de bocht.

365 Days: This Day op Netflix

We hebben het natuurlijk over 365 Days: This Day die bovenaan staat in de Netflix Top 10. Deze film is de sequel van de Poolse erotische film. Het verhaal gaat over de bijzondere relatie tussen maffiabaas Massimo en een vrouw die hij ontvoert: Laura. De relatie tussen de twee gaat al terug naar de eerste film. Massimo belooft Laura te laten gaan als zij niet binnen een jaar verliefd op hem wordt.

Kan het verhaal nog slechter? Ja Zeker. Zelf beschrijft Netflix het nieuwe deel als volgt. “Laura en Massimo zijn terug en sterker dan ooit. Maar Massimo’s familiebanden en een mysterieuze man die Laura’s hart wil veroveren, bemoeilijkt hun liefde.

Dramatische recensies

Dat het verhaal niet al te best is blijkt wel uit de beoordelingen. Op Rotten Tomatoes scoort de film 0 procent. Het zijn, maar vijf reviews maar die zijn allemaal negatief. Zo noemt Variety de film op Netflix “gloeiend heet afval”. Ready Steady Cut vertelt dat de film vol zit met seksmontages op popmuziek en scènes die je wenkbrauwen doen fronzen. De acteer- en schrijfprestaties zijn op z’n zacht gezegd verschrikkelijk.”

Paniekvoetbal bij Netflix: platform na aantal maanden deels op zwart

Zijn dit handjevol recensenten zuur, of is de beoordeling terecht? Volgens bezoekers van IMDb klopt de beoordeling van de reviewers. Na 3.400 stemmen scoort de nieuwe Netflix-film een 2,8. “Er zitten waarschijnlijk niet meer dan 10 zinnen in het hele script. Wat is dat nu weer voor een plot? Ik had nooit gedacht dat het slechter kon dan het eerste deel. Zij hebben mijn ongelijk bewezen”, schrijft een kijker.

Wil je desondanks 365 Days: This Day kijken? Dat kan, want de show staat nu op Netflix. Overigens staat daarin ook het eerste deel. Deze staat in de Netflix Top 10 op plaats 7.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen