Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 29 apr 2022

Paniekvoetbal bij Netflix: platform na aantal maanden deels op zwart

Bij Netflix lijkt er flinke paniek zijn toegeslagen. Een nieuw initiatief van de streamingdienst is nu alweer met de grond gelijkgemaakt.

Netflix krijgt de laatste tijd harde klappen. De streamingdienst maakte bekend dat het voor eerst een afname heeft in het aantal abonnees. Aandeelhouders waren niet blij met dat nieuws waardoor zij massaal hun aandelen verkochten. Het gevolg is dat de koers van Netflix nu ruim 35 procent lager staat dan voor het nieuws. Als we de koers vanaf oktober pakken dan is deze ruim met twee derde gezakt. De paniek lijkt dan ook toegeslagen.

Een slechte tijd voor Netflix

In het eerste kwartaal van het jaar is het aantal abonnees met 200.000 afgenomen. De verwachting is dat het tweede kwartaal nog erger wordt. Het bedrijf denkt dat dan 2 miljoen leden de dienst gedag zeggen.

Laatste kans op Netflix: deze 44 films en series verdwijnen binnenkort

Netflix lijkt nu alles te doen om het (financiële) leed te beperken. Zo geeft het bedrijf jou de schuld vanwege het delen van accounts. Het lijkt er dan ook op dat Netflix binnen niet al te lange tijd er maatregelen tegen gaat nemen. Daarnaast kijkt het ook naar een goedkoper abonnement met reclames om zo de inkomsten te verhogen.

Maar daarmee houdt het zeker niet op. Er zijn een aantal divisies opgeheven. Zo bestaat Netflix Animation niet meer en zijn de medewerkers daarvan ontslagen. Daarnaast zijn er ook een aantal films gecanceld. Zo ziet Roald Dahls The Twits niet meer het levenslicht. Een andere titel die gedumpt lijkt te worden is Bright 2. Dat heeft ook nog een andere reden: Will Smith heeft de hoofdrol. Die is na zijn klap niet meer populair in Hollywood.

Netflix Tudum
Tudum. (Afbeelding: Want)

Het einde van Tudum komt in zicht

Nu komt er een nieuw slachtoffer van Netflix bij. De streamingdienst zet het mes in Tudum. Dat is een opvallende stap, aangezien de service pas een aantal maanden online is.

Begin december werd Tudum opgericht. Een fansite waarvoor Netflix flink wat schrijvers en redacteuren voor aantrok. Flink wat van dat personeel laat nu op social media weten dat ze de laan zijn uitgestuurd. Netflix laat echter weten aan Engadget dat de site blijft bestaan, maar wil verder niet reageren. Volgens The Hollywoodreporter zijn er minimaal 10 personen ontslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paniekvoetbal bij Netflix: platform na aantal maanden deels op zwart
Sluiten