De pijnlijke manier waarop Elon Musk wil verdienen met Twitter

Apps Wesley Akkerman 29 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is niet vreemd dat Elon Musk geld wil verdienen aan Twitter, aangezien de man nog steeds ondernemer is. Maar hoe wil hij dat dan doen? Als we de meest recente geruchten mogen geloven, dan wil de Tesla-topman dit op een vrij pijnlijke manier bewerkstelligen. Hij heeft onder meer het idee mensen te ontslaan…

Dat melden Bloomberg en de Washington Post. Op dit moment lijkt niets nog echter vast te staan. Sterker nog: toen Elon Musk de opmerking maakte, had hij nog geen inzicht in de afgesloten financiële boeken van het bedrijf. Het lijkt er in elk geval op dat de ondernemer de boel wat efficiënter wil laten verlopen bij Twitter.

Wat is Elon Musk van plan?

Voordat de CEO met een rode pen door het personeelsbestand heengaat, moeten we eerst nog afwachten of de deal wel doorgaat. Musk ziet veel potentie in Twitter en gelooft met heel z’n hart in het platform. Dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Over het plan om mensen te ontslaan hebben we de ondernemer echter nog niet horen praten.

Elon Musk Astroïde Twitter
Elon Musk (Afbeelding: AFP / Jim Watson)

Het personeel van Twitter is overigens niet heel positief. Ze zijn niet per se bang ontslagen te worden, maar weten wel hoe de bedrijven van Elon Musk ervoor staan. Zo staan Tesla en SpaceX er op het gebied van personeel niet heel goed op. Veel medewerkers van beide bedrijven laten hun ongenoegen over de bizarre werkomstandigheden regelmatig publiekelijk blijken.

Wiens baan staat er op het spel?

Het zou zomaar kunnen dat Elon Musk straks mensen ontslaat die nu werkzaam zijn op de afdelingen beleid en PR. Musk wil immers het beleid opengooien en de vrijheid van meningsuiting laten botvieren. Ook hief Musk eerder de pr-afdeling van Tesla op. Die mensen hebben dus daadwerkelijk iets te vrezen bij Twitter.

Jeff Bezos legt Twitter-eigenaar Elon Musk nu al het vuur aan de schenen

Het kan ook zijn dat we er te veel achter zoeken. Elon Musk zei tijdens een interview op 14 april al dat hij de overname niet heeft gedaan voor het geld. Een leuke theorie, maar in de praktijk zijn er een hoop investeerders die tevreden gehouden moeten worden. Zo moet hij vroegtijdig plannen met hen delen en is het nog maar de vraag of al zijn wensen uitkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BloombergWashington Post

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen