Google Chrome pakt eindelijk deze grote Android-irritatie aan

Apps Jeroen Kraak 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je op je Android-toestel de Chrome app? Dan zal je een grote irritatie wel herkennen. Gelukkig komt Google nu met de oplossing.

De een vindt het verschrikkelijk, terwijl de andere niet zonder kan: tabs in de internetbrowser. In Google Chrome kunnen dat er natuurlijk oneindig veel zijn. Je hebt ze natuurlijk niet voor niets allemaal geopend. Het is dan ook niet frustrerender als je alles open hebt en ineens loopt je browser vast.

Tabs in Google Chrome

Op je PC is dat geen probleem met Google Chrome. Als de browser onverwacht afsluit, kun je alle tabs meteen herstellen. Bij de app op Android is dat echter anders. Als die bijvoorbeeld vastloopt of afgesloten wordt, kun je maar 1 tab herstellen. Als je dan nog 60 andere tabs open hebt staan is dat natuurlijk heel irritant. We kunnen het ons dan voorstellen dat je flink aan het vloeken bent.

Google Chrome krijgt heerlijke update voor je iPhone en desktop

Dat lijkt echter binnenkort verleden tijd te worden. Website ChromeStory is er nu achter gekomen dat Google werkt aan een oplossing. De website vond een experimentele flag in de code van de software. In de omschrijving staat dat Google Chrome zal updaten met de optie om meerdere gesloten tabbladen of groepen met een tik te herstellen.

Als Google wat verder is met de functie, zal deze binnenkort in Chrome Canary verschijnen. Die versie van de browser wordt gebruikt om nieuwe features te testen. Als dat goed verloopt komt het vervolgens in beta en daarna naar de definitieve versie van Google Chrome.

Google
Google (Afbeelding: Unsplash / Kai Wenzel)

Niet helemaal nieuw

De functie is zoals gezegd niet helemaal nieuw. Je kunt het al gebruiken in de desktopversie. Hiervoor ga je in de bovenbalk of bij de opties naar geschiedenis. Daar kun je recent gesloten openen waardoor je gesloten vensters weer kunt openen.

Wil je Google Chrome updaten, dan is het handig om vooraf een aantal zaken te weten. Je leest ze in dit overzichtsartikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!