Hoe Netflix het delen van je wachtwoord daadwerkelijk voorkomt

Apps Wesley Akkerman 1 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Sinds de dag dat Netflix aankondigde accountdelers tegen te gaan werken, zitten we met smacht op meer informatie te wachten. Want hoe gaat de dienst dat aanpakken en wat gaan we dan allemaal betalen? Op de eerste vraag hebben we inmiddels antwoord; op de tweede moeten we helaas nog even wachten.

In een FAQ legt Netflix uit dat apparaten waar een account op staat, elke maand tenminste één keer aanwezig moet zijn in het primaire huishouden. Je moet dan ingelogd zijn op het wifi-netwerk van de accounteigenaar en geregeld content streamen, want anders is de kans groot dat je profiel wordt afgesloten.

Zo wil Netflix accountdelers tegengaan

Netflix controleert dus maandelijks of iemand buiten een huishouden actief jouw account gebruikt. Opvallend is dat het bedrijf alleen het wifi-netwerk als verificatiemiddel noemt, maar geen woord rept over een ethernetkabel. Misschien valt daar tegen die tijd nog wat winst te behalen, wie weet.

Jeffrey Dahmer, Dahmer, Netflix
😰 (Afbeelding: Netflix)

Wellicht niet, want er spelen ook andere factoren mee. Wat dacht je van IP-adressen, apparaat-ID’s en accountactiviteit. Als iets niet als normaal overkomt, dan is er dus stront aan de knikker. Dan kan het zijn dat je op een gegeven moment een mailtje krijgt met een voorstel voor een eigen of deelaccount.

Verifiëren tot je een ons weegt

Tussendoor kun je geregeld te maken krijgen met verificatiecodes, die je moet gebruiken om aan te tonen dat je de eigenaar van een account bent. Het is vooralsnog niet duidelijk of dit ook nodig is wanneer je als eigenaar van het account actief bent op je eigen wifi-netwerk. Houd in elk geval rekening met wat hoepels.

Ondertussen weten we nog een hoop niet. Wat gaat ons dit kosten? En wanneer gaan de beperkingen in? En hoe zit het met mensen die niet tv-verslaafd zijn en misschien sporadisch de app openen? Of vaak reizen? Kortom: we hebben behoefte aan meer duidelijkheid; hopelijk arriveert die snel.

James Gunn onthult langverwachte DC-plannen die Marvel moeten laten beven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Netflix

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen