Dit zijn de 5 beste streamingdiensten voor kinderen

Films & Series Sam Dille 3 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Als ouder wil je natuurlijk zeker weten dat alles dat wat je kinderen kijken geschikt is voor hun leeftijd. Gelukkig zijn er genoeg streamingdiensten, zoals Netflix en Disney+, die leuke en veilige titels bieden voor kinderen. Met genoeg opties voor ouders om extra op te letten.

Streamingdiensten zijn vaak de belangrijkste bron van entertainment voor je kids, naast YouTube of televisie. Platformen zoals Disney+ en Netflix bieden titels voor het hele gezin.

Netflix en 4 andere streamingdiensten voor de kleintjes

Elke streamingdienst op deze lijst heeft geweldige series en films, waarvan sommige de thuisbasis zijn van de favoriete personages van je kinderen. In de lijst zal je vast een paar bekende tegenkomen, maar sommige ken je waarschijnlijk nog niet.

#1 Netflix: de streamingdienst der streamingdiensten

CoComelon, De Teletubbies, Peppa Pig en Buurman & Buurman. Het zijn maar een paar voorbeelden van het enorme aanbod aan kinderfilms en -series dat Netflix te bieden heeft. De dienst heeft ook een aantal originele titels voor kinderen, zoals Het Zeebeest en My Dad the Bounty Hunter.

De streamingdienst heeft een speciaal kinderprofiel dat alleen films en series laat zien die geschikt zijn voor jonge kijkers. Zo hoef je niet zelf door alle programma’s te zoeken. En als je toch een titel selecteert die buiten de limieten voor ‘Kids Experience’ vallen, wordt het profiel automatisch geblokkeerd.

Buurman & Buurman op streamingdienst Netflix
Ajeto! (Afbeelding: Netflix)

#2 Disney+

Deze kan natuurlijk niet ontbreken in een lijst met streamingdiensten voor kinderen. Disney+ zit vol met kindvriendelijke titels. Van Disney-klassiekers tot Pixar-, National Geographic-, Marvel- en Star Wars-films.

Met de optie ouderlijk toezicht kun je een pincode aan een profiel toevoegen en net als bij Netflix limieten instellen. Als je een kinderprofiel maakt, wordt automatisch inhoud samengesteld die geschikt is voor alle leeftijden.

#3 HappyKids

HappyKids is een gratis streaming-app met meer dan 60.000 films en series voor kinderen tot 12 jaar. Anders dan bij Netflix of Disney+, is dit kanaal honderd procent gefocust op content voor kinderen. Je vindt er live kanalen, films, vloggers en tv-shows, zoals Transformers Rescue Bots, Winx Club en Happy Kids Originals.

De streamingdienst is onderverdeeld in leeftijdscategorieën, waardoor je heel makkelijk en snel door het aanbod kunt navigeren. Je downloadt de app gratis in de Play Store of App Store en je streamt de titels op een smart tv. HappyKids is gratis, dus je hebt wel te maken met een hoop advertenties, maar je krijgt er ongetwijfeld veel plezier voor terug.

HappyKids
HappyKids (Afbeelding: HappyKids)

#4 HBO Max

Op HBO Max vind je bijna alle titels van Cartoon Network, zoals Tijd voor Avontuur, De Wonderlijke Wereld van Gumball, Looney Tunes en Tom en Jerry.

De streamingdienst verdeelt de categorieën net als bij HappyKids op leeftijd. Je kunt ook door titels van A tot Z bladeren of specifiek zoeken naar series of films. Net als bij Netflix kun je een speciaal kinderprofiel aanmaken, waarmee je ongeschikt inhoud blokkeert.

Tom en Jerry op HBO Max voor kinderen
Tom en Jerry (Afbeelding: HBO)

#5 PBS Kids

PBS Kids is een Amerikaans tv-kanaal en online streamingdienst die leerzame content aanbiedt voor kinderen. De streamingdienst biedt veilige en educatieve titels voor kinderen tussen de twee en acht jaar.

PBS Kids heeft ook een video- en games-app die je downloadt op je iPhone of Android-toestel. De app heeft een selectie van PBS Kids-shows en games. Ze zijn speciaal ontworpen om kinderen te helpen leren over wiskunde, wetenschap, taal en meer.

PBS Kids
PBS Kids (Afbeelding: PBS)

Vanaf nu ga je betalen voor het delen van jouw Netflix-account

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen