Vanaf nu ga je betalen voor het delen van jouw Netflix-account

Films & Series Jeroen Kraak 24 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Het delen van accounts van streamingdiensten is bij veel mensen populair. Netflix wil hiervoor extra geld voor gaan vragen en nu is ook Nederland aan de beurt. Zoveel meer moet je betalen.

Het houdt veel mensen bezig: wanneer gaat Netflix extra geld vragen voor het delen van een wachtwoord? Om maar met de deur in huis te vallen: dat is vanaf nu.

Betalen voor het delen van Netflix

Netflix is op dit moment bezig om het betalen voor het delen van een account verder uit te rollen. Vanaf nu moeten abonnees in acht verschillende landen extra betalen. Als eerste waren leden in Canada, Chili, Costa Rica, Nieuw-Zeeland, Peru, Portugal en Spanje de sjaak. Nu komen daar Australië, de Filipijnen, Hong Kong, Israël, Singapore, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en helaas Nederland bij.

En eigenlijk is dat niet zo heel gek. In de algemene voorwaarden van veel streamingdiensten staat dat het niet is toegestaan om een account te delen. Toch lieten veel van die bedrijven het gewoon gebeuren, omdat ze vooral gericht waren op groei. Sinds dat de inkomsten bij Netflix onder druk staan heeft de streamingdienst besloten om maatregelen te nemen.

Netflix is nu nog de enige streamingdienst die dit doet, maar je moet er niet gek van opkijken als andere diensten zoals HBO Max en Disney+ volgen. Waarschijnlijk houden die bedrijven de ontwikkelingen bij de rode N in de gaten. Als dit meer inkomsten oplevert doordat mensen bereid zijn om extra te betalen, zullen de anderen waarschijnlijk ook overstag gaan.

Zo gaat het in zijn werk

Wanneer je een account deelt, zal Netflix je een e-mail sturen. Daarin legt het bedrijf uit dat een lidmaatschap slechts voor een huishouden is. Het geeft daarna twee opties die de leden kunnen ondernemen.

Netflix account delen
De e-mail die je kunt verwachten. (Afbeelding: Netflix)

Als eerste is het mogelijk om een profiel over te zetten op een nieuw account. Hierdoor heeft die gebruiker dus zijn eigen lidmaatschap, in plaats dat het gedeeld wordt.

Als tweede optie is het mogelijk om te betalen om een extra gebruiker op het account toe te laten. Die laatste optie is wel voordeliger en vooral als het duurste abonnement hebt.

Om iemand toe te voegen aan jouw account ga je in Nederland 3,99 euro per maand betalen.

5 manieren om jouw ideale Netflix-serie te vinden op iPhone en Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen