Netflix-alternatief SkyShowtime vanaf april zowél duurder als voorzien van reclames

Films & Series Mark Hofman 19 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix-alternatief SkyShowtime wordt duurder in Nederland. De prijs van de streamingdienst stijgt met 2 euro per maand en daar blijft het niet bij.

Netflix kreeg er eind 2022 een nieuwe concurrent bij in de vorm van SkyShowtime. De streamingdienst biedt onderdak aan de content van Paramount, Peacock, Nickelodeon, DreamWorks, Universal, Sky en Showtime. Voorheen voor de lage prijs van 6,99 euro per maand, nu voor iets meer geld.

The Hollywood Reporter wist dit een aantal dagen geleden al te melden en spreekt over een verhoging van 2 euro per maand. Daardoor ga je als abonnee vanaf dat moment dus maandelijks 8,99 euro betalen. Maar door de toevoeging van reclames verandert er meer dan dat.

SkyShowtime krijgt naast hogere prijs ook reclame

Op het moment van schrijven zijn er drie verschillende abonnementen beschikbaar voor SkyShowtime. Er is een maandelijks abonnement van 6,99 euro, een halfjaarabonnement van 27,50 euro en een jaarabonnement van 54,99 euro.

Dat maandelijkse abonnement gaat dus op de schop. Dit wordt Standaard Plus genoemd en zal de consument straks 8,99 euro per maand kosten. Hiermee krijgt diegene toegang tot het platform en kan de content bekijken zoals dat op dit moment mogelijk is, zonder reclames.

John Dutton in Yellow Stone op SkyShowtime
Kevin Costner als John Dutton. (Afbeelding: Paramount)

Wie minder wil betalen, kan er straks ook voor kiezen om de content mét reclames te bekijken. Dit abonnement wordt binnenkort geïntroduceerd en gaat gepaard met een maandbedrag van 5,99 euro.

Wat is er op het Netflix-alternatief te vinden?

Hoewel SkyShowtime de redactie in eerste instantie niet heel erg wist te trekken, is het Netflix-alternatief toch een stuk interessanter dan gedacht. De content van Paramount, Peacock, Universal, Sky, Showtime en DreamWorks zorgt voor een ijzersterk aanbod.

Titels als Yellowstone, Star Trek Strange New Worlds, Asteroid City, Super Mario Bros. Movie én Halo zijn daar uitstekende voorbeelden van. Net als klassiekers als Top Gun, Jurassic Park en Mission: Impossible.

Meer weten? Rond de lancering van het Netflix-alternatief schreven we het onderstaande artikel:

Het pikante aanbod (en de prijs) van Netflix-killer SkyShowtime

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen