HBO, Disney en SkyShowtime zorgen dat Netflix deze maand de deur uit kan

Films & Series Jeroen Kraak 3 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

Elke maand komen alle streamingdiensten met flink veel nieuwe series en films. Welke blinken deze maand echt uit en welke hebben deze maand mindere series? WANT neemt Netflix, HBO Max, Disney+, Prime Video en de rest met je door.

Er zijn inmiddels zoveel streamingdiensten dat we niet meer weten wat we moeten kijken. Eerst was het nog redelijk overzichtelijk met Netflix, Videoland en Disney+. Tegenwoordig zijn er ook diensten als Prime Video, HBO Max en SkyShowtime, waardoor het moeilijk is om te kiezen wat je wil zien. WANT helpt je een handje.

Ons advies voor Netflix, HBO Max, SkyShowtime en de rest

Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video, SkyShowtime en Disney+ hebben ook deze maand weer nieuwe series en films voor je. Maar welke streamingdienst moet je kijken en welke kun je beter overslaan. Hier komen onze tips.

Netflix – opzeggen

Netflix heeft een flink aantal nieuwe series en films, maar niets springt er echt tussenuit. Deze maand komen er geen grote titels naar de streamingdienst. Wellicht is het enige echte hoogtepunt de nieuwe serie Beef, die op dit moment 100 procent scoort op Rotten Tomatoes.

Bekende namen die terugkeren op Netflix zijn onder andere het tweede deel van het tweede seizoen van Firefly Lane en een de spin-off film van The Last Kingdom: Seven Kings Must Die. Deze zie je vanaf 14 april op Netflix.

HBO Max – afsluiten

HBO Max is deze maand terug met een van de beste series van de afgelopen jaren. Het komt elke week met een nieuwe aflevering van Succession. Met seizoen vier is het laatste deel van de serie aangebroken en dus is het nu het ideale moment om de eerdere seizoenen te bingen.

Daarnaast start in april ook het laatste seizoen van een andere topserie op HBO Max: Barry (17 april) en krijgt de veelgeprezen komedie Somebody Somewhere (24 april) een nieuw deel. Ook is het nieuwe seizoen van Perry Mason nog steeds bezig.

SkyShowtime – afsluiten

SkyShowtime is deze maand zeker een aanrader. Het is gestart met het eerste seizoen van Rabbit Hole. Deze serie met Kiefer Sutherland weet zowel goed te scoren bij recensenten als bij het publiek.

Maar SkyShowtime scoort deze maand ook met het tweede seizoen van Mayor of Kingstown loopt nog gewoon door. Deze serie weet een 8,2 te behalen op IMDb. De hoofdrol is voor Jeremy Renner die je wellicht beter kent als Hawkeye. Met Drift en Nope zijn er ook nieuwe interessante titels, die je Netflix moeten doen vergeten.

Apple TV+ – afsluiten

Het nieuwe seizoen van Ted Lasso is in volle gang en alleen daarom adviseren wij je deze maand Apple TV+. Al heeft de streamingdienst natuurlijk nog meer te bieden.

Deze maand (21 april) gaat ook de nieuwe Apple original-film Ghosted in première met hoofdrollen voor Chris Evans en Ana de Armas. Fans van Schmigadoon kunnen vanaf 5 april genieten van een nieuw seizoen.

Disney+ – opzeggen

Natuurlijk is het derde seizoen van The Mandalorian in volle gang, maar met nog drie afleveringen te gaan kun je daarna echt opzeggen. Het tweede seizoen van How I Met Your Father komt online, maar het eerste wist bij ons geen denderende indruk achter te laten.

Voor de echte Disney-fans is er een nieuwe versie van Peter Pan (28 april). Een interessante titel kan western-titel The English zijn, maar dat is natuurlijk afwachten. Toch is ons advies, net zoals bij Netflix, om voor de andere diensten in de lijst te gaan

Amazon Prime Video – afsluiten

Amazon Prime Video kun je het best later deze maand afsluiten, want er komen twee grote titels naar de streamingdienst. Als eerste zie je op 14 april The Marvelous Mrs. Maisel. Deze geroemde serie gooit al jaren hoge ogen en nu is daar seizoen vijf.

Een van de series waar we deze maand het meest uit naar kijken is Citadel. Dit belooft echt vuurwerk te worden, want deze is afkomstig van The Russo Brothers, die eerder onder andere verantwoordelijk waren voor de Avengers-films en Netflix’s The Gray Man. De hoofdrol is voor Richard Madden die je wellicht beter kent als Robb Stark uit Game of Thrones.

Netflix grootste nachtmerrie PlayStation en Xbox dankzij de iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen