Netflix verrast Tekken-fans met gloednieuwe Anime

Films & Series Jelle van Es 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft al een paar jaar een oogje op videogames. Je zou gerust kunnen zeggen dat ze gewoon verliefd zijn. Het begon met het vertalen van games naar anime en inmiddels is het ook mogelijk om games te spelen op het platform.

Toch zijn het de gamevertalingen naar het witte doek die het vaakst plaatsvinden. Met Castlevania had Netflix een redelijke hit in huis en sindsdien zijn veel andere games op eenzelfde manier vertaald. En daar komt nu dus een grote titel bij.

Tekken naar Netflix

Want het afgelopen weekend heeft Netflix bekend gemaakt dat er een anime op basis van Tekken in de maak is. De vechtgame van Bandai Namco begon op de eerste PlayStation en heeft sindsdien vele delen gekregen. En nu komt dus Tekken: Bloodline. Het is een animatiereeks gebaseerd op de vechtgame en draait om Jin Kazama. Dat is ook in de vechtgame een belangrijk personage. Ooit begon hij als een veelbelovende vechter, maar uiteindelijk groeide hij uit tot een groot kwaad. De eerste teaser van de serie kun je hieronder bekijken.

In de anime van Tekken Bloodline zien we dus veel van Jin Kazama. Maar ook andere bekende personages komen voorbij. Denk daarbij aan zijn moeder Jun, Heihachi, Paul, Kazuya en meer. Wat dat betreft lijkt het een mooi feestje te gaan worden voor de echte Tekken-fan op Netflix. Volgens de beschrijving van de anime draait het om hoe Jin leerde vechten en nu moet proberen om een groot gevaar te gaan verslaan. Daarbij draait het om wraak en komt hij uiteindelijk terecht bij The King of Iron Fist Tournament.

Nog even wachten

Het duurt nog wel even voordat je Tekken: Bloodline op Netflix kan kijken. De serie staat gepland voor 2022, maar heeft nog geen datum. We weten ook niet hoeveel afleveringen de serie gaat bestaan. Wil je meer lezen over de streamingservice? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Storage Wars: zo rijk zijn de deelnemers aan het programma

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen