Pokémon-fan legt fortuin neer voor deze nutteloze Pokémon-kaart

Games Jelle van Es 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Komt er ooit een einde aan de hype rondom Pokémon-kaarten? Het ziet er niet echt naar uit. Een tijdje geleden werd er al een record gevestigd. En nu heeft weer iemand een bedrag neergelegd waar je ook een huis voor kan kopen.

Dat huis moet dan wel ergens in een uithoek in Zeeland staan en niet al te groot. Want het gaat om een bedrag van 113.000 euro. Dat heeft iemand betaald voor een Pokémon-kaart met het meest nutteloze beest uit de hele serie: Magikarp.

Fortuin voor Magikarp Pokémon-kaart

Magikarp wordt in de wereld gezien als de meest nutteloze Pokémon. Je kunt er namelijk niks mee doen. En daarom is hij ook wel weer erg populair. In de jaren negentig werd voor de release van Pokémon Snap een speciale Pokémon-kaart van Magikarp uitgegeven. Daar zijn er niet heel erg veel van gemaakt en naar verluid was hij al twintig jaar onontdekt. Toch heeft iemand hem gevonden en hem laten keuren. Vervolgens is hij dus de verkoop in gegaan. En toen werd er zo’n 15 miljoen Japanse Yen voor betaald. Dat zou neerkomen op zo’n 113.000 euro. In de onderstaande video zie je de kaart in kwestie.

De reden waarom er zoveel is betaald voor deze Pokémon-kaart is vooral te vinden in het feit dat hij erg zeldzaam is. Hij is destijds uitgegeven als een promo voor Pokémon Snap. Japanse kinderen konden foto’s nemen in de game. De tien beste deelnemers kregen hun unieke foto als kaart. En daar dan twintig exemplaren van. Dat betekent dus dat er tien series van twintig kaarten zijn uitgegeven. En dan is de kans dus groot dat ze volledig in de vergetelheid zijn geraakt. Dat betekent dus dat deze vondst behoorlijk uniek is.

Investering

met de prijsstijging van de kaarten zou je ook kunnen redeneren dat de koper dit uiteindelijk als een mooie investering heeft gedaan. Wellicht dat het over een jaar alweer het dubbele waard is.

Pokémon-kaart koper krijgt drie jaar cel, Charizard is van de overheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen