Netflix loves games and anime: Tomb Raider krijgt nu de behandeling

Games Jelle van Es 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft een secret crush op videogames. En een kleine fetisj voor animatie. En zodoende worden heel wat games overgezet naar het platform als een anime. De nieuwe game die deze weg bewandelt? Niemand minder dan Tomb Raider.

Tomb Raider met Lara Croft heeft al wat uitstapjes gemaakt naar films, waarbij de ene wat succesvoller was de ander. En nu komt er dus een spin-off in de vorm van anime naar Netflix. En daar hebben we best wel vertrouwen in.

Tomb Raider X Anime X Netflix

Overigens is anime in deze context een brede term. Voor Netflix is anime eigenlijk alles dat een tekenfilm-stijl heeft, dus niet per se de Japanse variant waar je vaak aan denkt wanneer je een anime denkt. Als je op Anime zoekt dan krijg je naast echte Japanse producties als Sword Art Online, Fullmetal Alchemist en Bleach ook Rick and Morty en Disenchantment als opties. Afijn, deze Tomb Raider-productie gaat zich afspelen na de laatste trilogie aan games en wordt gemaakt door Legendary. De serie wordt geschreven door Tasha Huo, die op dit moment ook al bezig is met The Witcher: Blood Orange.

Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider (Afbeelding: Square Enix)

De laatste keer dat we iets van Tomb Raider buiten de games zagen was in 2018. Toen werd er een film met Alicia Vikander als Lara Croft uitgegeven, die gebaseerd was op de eerste game van de trilogie. Wat mij betreft was die best vermakelijk, maar niet zo sterk als de games. De gamereeks bestaat uit Tomb Raider van 2013, Rise of the Tomb Raider in 2015 en Shadow of the Tomb Raider in 2018. Wat dat betreft zijn we wel toe aan nieuwe avonturen en mag dat best wel op Netflix.

Veel games doen dit

Netflix heeft momenteel al twee games vertaalt naar een anime in de vorm van Castlevania en Dragon’s Dogma. Daarnaast wordt er gewerkt aan anime op basis van Cyberpunk: Edgerunners, Splinter Cell, Devil May Cry en Sonic the Hedgehog. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!