Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 jan 2021

PlayStation Plus Games februari-line up is deze maand ijzersterk

Elke maand krijg je bij je actieve PlayStation Plus-abonnement een paar games die je volledig gratis kan spelen. Soms zijn dat toffe games, meestal kun je het redelijk overslaan. Met de PlayStation Plus Games februari-line up laat PlayStation zich echter van zijn beste kant zien.

Ten eerste komt dat omdat de PlayStation Plus Games februari-line up bestaat uit drie games in plaats van twee. Ten tweede omdat je gelijk een gloednieuwe game er bij krijgt. En ten derde omdat de andere twee games ook dik de moeite waard zijn. Tijd dus voor een overzicht.

PlayStation Plus Games februari-line up met Destruction AllStars

De belangrijkste in deze PlayStation Plus Games februari-line up is wat mij betreft Destruction AllStars. Het is een game die in eerste instantie bij de lancering van de PlayStation 5 moest worden uitgebracht, maar dat werd niet gehaald. Daarom besloot de uitgever om de game uit te stellen naar februari en hem dan gelijk gratis weg te geven. Het is een game die je met een aantal voertuigen in een arena plaatst. En dan moet je gaan knokken. Er zijn 16 verschillende personages, vier gamemodi en genoeg actie met de verschillende voertuigen. Hopelijk is het een game die in het rijtje van andere gratis games zoals Fall Guys, Rocket League en Resogun valt. De game is exclusief te spelen op de PlayStation 5 overigens.

Control: Ultimate Edition

De tweede game in de PlayStation Plus Games februari-line up betreft Control: Ultimate Edition, die zowel te spelen is op de PlayStation 4 als de PlayStation 5. Control wordt door velen gezien als één van de beste games van de afgelopen jaren, maar heeft nog niet het miljoenen publiek gekregen wat hij misschien verdient. Daarom is dit het moment om hem alsnog te proberen. In de game ga je aan de slag met Jesse Faden, die de director van de Federal Bureau of Control is. Op een moment wordt het bureau aangevallen en moet jij er alles aan doen om de vijanden buiten de deur te houden. Deze Ultimate Edition komt met alle uitbreidingen die er voor beschikbaar zijn.

Concrete Genie

De laatste game in de PlayStation Plus Games februari-line up betreft Concrete Genie. Ook zo’n typische game die je wellicht gemist hebt. Bijkomend voordeel is dat de game optioneel gespeeld kan worden met de PlayStation VR headset. Gebruik je die ook weer eens. In de game gebruik je een magisch penceel om de vervuilde stad Denska op te vrolijken. Daar word je als speler bijgestaan door de Genies, die je helpen met het oplossen van puzzels en het afschrikken van pestkoppen.

Reageer op artikel:
PlayStation Plus Games februari-line up is deze maand ijzersterk
Sluiten