Sam Dille
Sam Dille Space 27 jan 2021

De Vespera Smart Telescope: een camera en telescoop in één

We kennen inmiddels een hoop telescopen. Veel van deze telescopen kunnen prachtige beelden maken van miljoenen sterren. De Vespera Smart Telescope van Vaonis trekt dit echter naar een hoger niveau.

De nieuwste telescoop van Vaonis, de Vespera Smart Telescope is deels camera en deels telescoop. Dit geavanceerde, slimme apparaat is gebouwd bovenop een klein maar stabiel statief. Hij is voorzien van een ultramoderne quadruplet apochromatische refractor; een Sony IMX462-sensor met Starvis-tech; een brandpuntsafstand van 200 mm en een diafragma van 50 mm.

De Vespera Smart Telescope: een camera en telescoop in één

In 2018 introduceerde Vaonis haar baanbrekende Stellina Telescope voor het eerst aan de wereld. Het bedrijf noemde de telescoop ‘het eerste slimme verkenningsstation ter wereld’. Na een groot publiek te hebben verzameld met haar eerste hightech telescoop, heeft de startup nu haar opvolger bekend gemaakt. Deze telescoop gaat de Vespera Smart Telescope heten, is nog compacter en gebruiksvriendelijker.

De Vespera Smart Telescope is bijzonder reisvriendelijk en wordt geleverd met een meegeleverde draagtas. De camera van de Vespera maakt automatisch verbinding met smartphones of tablets via een speciaal ontworpen app. Hierdoor kunnen gebruikers makkelijk beelden van hun planetaire en buitenaardse ontdekkingen maken, opnemen en delen.

In de app kunnen ook coördinaten ingevoerd worden, zodat de Vespera zich automatisch op dat punt richt. Zo kun je specifiek naar bepaalde planeten en sterrenbeelden kijken. Bovendien heeft de Vespera Smart Telescope een IP43-classificatie voor waterbescherming en is nu beschikbaar voor pre-order. De leveringen zijn gepland voor het voorjaar van 2022. De verkoopprijs van de innovatie telescoop is overigens vastgesteld op 1499 dollar. Dit kom neer op ongeveer 1.236 euro.

De Hubble Space Telescope

Naast de Vespera Smart Telescope zijn er natuurlijk ook andere telescopen die foto’s maken. Een andere innovatieve telescoop is de Hubble Space Telescope. Deze sterrenkijker maakt prachtig gedetailleerde foto’s van allerlei soorten ruimteobjecten. Recent heeft de Hubble telescoop geholpen bij de ontdekking van een mysterieuze planeet, die geen wolken blijkt te hebben. De planeet beweegt zo snel dat een jaar slechts 4,5 dagen duurt. Lees hier meer over de supersnelle exoplaneet.

Reageer op artikel:
De Vespera Smart Telescope: een camera en telescoop in één
Sluiten