Veelbesproken Avatar-serie Netflix flopt al voordat hij überhaupt uit is

Films & Series Lucas van de Wetering 20 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe Avatar: The Last Airbender is nog niet uit, maar de reacties zijn nu al negatief. Als je reacties moet geloven is de Netflix-serie al geflopt.

22 februari komt op Netflix de nieuwe Avatar serie uit. Dit wordt een live-action versie van de geliefde tekenserie; Avatar: The Last Airbender. Er is dan ook veel enthousiasme over de serie.

Maar dit enthousiasme is sinds een paar dagen terug ver te zoeken. Er worden steeds meer snippets gepost op de sociale media van Avatar: The Last Airbender, en de reacties hierop zijn verre van positief.

Avatar: The Last Airbender op Netflix

Zoals al eerder is verteld wordt Avatar: The Last Airbender op Netflix een live-action versie van de geanimeerde serie met dezelfde naam. De serie was voor het eerst aangekondigd in 2018 en de productie is een jaar later gestart.

Avatar: The Last Airbender gaat over verschillende Aziatische en inheems Amerikaanse culturen die allemaal een ander element kunnen besturen. Alleen tussen deze groepen is er veel oorlog.

Avatar Netflix
(Afbeelding: Netflix)

Die vier elementen zijn: vuur, water, aarde en lucht. Het verhaal volgt Aang. Hij is het laatste persoon die het element lucht kan besturen. Maar dat is niet alles. Aang is de Avatar, hij heeft als enige de kracht om alle vier de elementen te besturen in plaats van één.

Het is de taak van de Avatar om de balans van de wereld te behouden. Deze balans is ver te zoeken met de oorlogvoerende vuurnatie. Aang moet er dus alles aan doen om de balans weer terug te brengen.

Negatieve reacties op Avatar

Een paar dagen geleden begon het officiële account van Avatar: The Last Airbender korte snippets te delen van de serie op sociale media. Dit deden ze om aandacht te krijgen voor de serie, die de 22ste op Netflix komt te staan.

Slechte Netflix CGI

Wat het team van Avatar: The Last Airbender niet had verwacht was het aantal negatieve reacties. Die zien wij bij de recente video waarin Aang vecht met de aardemeester Bumi.

@avatarnetflix

ONE 🌀 MORE 🌀 WEEK 🌀

♬ original sound – Avatar: The Last Airbender – Avatar: The Last Airbender

Vooral op TikTok is er veel negativiteit over de snippet. De grootste klachten gaan over de CGI van de Netflix-serie. In de video zien we voor het eerst aarde-manipulatie, en het ziet er niet best uit. Alles op beeld lijkt heel sloom te bewegen en ziet er ook nog eens heel nep uit.

Drugsverslaafde Bumi

Ook is er haat op het design van Bumi, een geliefd karakter uit de geanimeerde serie. Zo ziet de aardemeester er in de Netflix-serie heel zwak uit en zeggen meerdere mensen dat hij op een drugsverslaafde oude man lijkt. In de serie is Bumi echter zeer gespierd en lang, wat zijn status als aardemeester goed reflecteert.

Een aantal mensen zijn zo ontevreden dat ze de serie niet meer willen kijken. Zij vinden dat de Avatar-franchise vernietigd wordt. Iets wat ook wel begrijpelijk is, aangezien Netflix bijvoorbeeld met een slechte adaptatie kwam van animatieserie Cowboy Bebop. One Piece was echter wel een groot succes.

Of mensen echt zo ver gaan dat ze de serie niet meer gaan kijken is nog maar de vraag. Waarschijnlijk komen veel mensen terug op hun woorden en openen ze op 22 februari gewoon Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen