WANT Awards 2022: de 3 beste series volgens hoofdredacteur Mark Hofman

Films & Series Mark Hofman 28 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

Het einde van het jaar nadert in sneltreinvaart. De redactie van WANT heeft het afgelopen jaar weer enorm veel genoten van de films, series, games en technologie die hen om de oren vloog. Maar wat waren de absolute toppers van het afgelopen jaar? Hoofdredacteur Mark Hofman schijnt zijn licht op Netflix en de beste serie die het platform volgens hem had te bieden.

Potverdikkie, wat heb ik afgelopen jaar weer ongelofelijk veel uren voor de tv gezeten. Streamingdiensten als Netflix, HBO Max en Disney+ hadden weer een fantastisch aanbod aan interessante titels. Maar welke drie staken er met kop en schouders bovenuit?

Netflix, HBO Max en Disney+ hadden de beste series van 2022

Waar ik doorgaans niet heel veel films kijk in een jaar is dat wel aanzienlijk anders voor series. Streamingdiensten als Netflix, Disney+ en HBO Max draaien flinke overuren. Maar welke titels hebben het afgelopen jaar nu het meeste indruk op me weten te maken?

Het is de laatste week van het jaar, dus kan mij het schelen. Ik zet ze voor je op een rij:

#1 Better Call Saul | Netflix

Breaking Bad is en blijft wat mij betreft de beste serie ooit gemaakt. Je kunt hoog of laag springen of mijn smaak belachelijk maken (zou ik ook doen), maar het is de serie waar ik het gelukkigst van wordt.

Toen Better Call Saul in 2015 het daglicht zag was ik enthousiast en sceptisch tegelijkertijd. Na twee seizoenen besloot ik mijn avontuur te beëindigen. Tot ik dit jaar hoorde dat Better Call Saul misschien nog wel beter was dan Breaking Bad zelf.

De uitspraak was in mijn optiek dusdanig pittig, dat ik dit jaar toch de draad weer op wilde pakken. De komst van het laatste en zesde seizoen zorgde ervoor dat ik dit ook echt deed. En eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik nooit had moeten stoppen.

Better Call Saul leunt op eigen wijze uitstekend op het succes van Breaking Bad, zonder dat het te geforceerd voelt. Als echte fan heb ik ultiem genoten van het verhaal, maar vooral van het laatste seizoen. De spanning, het verhaal en de personages: ik heb met open mond zitten kijken.

Wie mij aan het eind van 2022 vraagt wat de beste serie ooit gemaakt is, krijgt hetzelfde antwoord als begin dit jaar: Breaking Bad. Zonder de serie was Better Call Saul nooit zo goed geweest. Maar eerlijk is eerlijk: het is een enorm twijfelgeval. Als het oorspronkelijke verhaal mijn beste serie ooit is, kan ik wel stellen dat Better Call Saul een uitstekende tweede plaats is. Wat een serie.

Better Call Saul is nog altijd dé serie voor Breaking Bad-fans
Bellen maar! (Afbeelding: Netflix)

#2 Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty | HBO Max

HBO Max verscheen dit jaar in Nederland. Voor mij persoonlijk een genot vanwege het feit dat Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty direct beschikbaar was. Eén van de series die mijn jaar toch wel hebben gemaakt.

De groeiende interesse in de NBA zorgde ervoor dat ik überhaupt interesse had, maar ik ben blij dat ik kennis heb kunnen maken. Het verhaal rondom Magic Johnson en de Lakers is er namelijk eentje die, lichtelijk gedramatiseerd, uitstekend uitpakt voor een dergelijke serie.

Al is dat zeker niet de kracht van Winning Time op HBO Max. Dat zit ‘em voornamelijk in het camerawerk en de nabewerking die het gevoel van Amerika in de jaren 80 op indrukwekkende wijze je woonkamer in slingeren.

Ik wil niet te veel vertellen of verpesten voor je: maar de combinatie van die twee zorgen er echt voor dat Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty een keiharde aanrader is. Voor mij persoonlijk is het zelfs één van de beste series van dit jaar.

Netflix, HBO Max, Winning Time, WANT Awards 2022

#3 Moon Knight | Disney+

Moon Knight: mijn persoonlijke favoriet op het gebied van Marvel-comics. Het verhaal rondom Marc Spectre is intrigerend en zit geschreven uitstekend in elkaar. De lat voor een serie op Disney+ lag dus echt heel erg hoog.

Stiekem ging ik er een klein beetje vanuit dat de serie, zeker na het zien van de eerste beelden, tegen zou vallen. In de praktijk bleek dit echter alles behalve het geval te zijn: Moon Knight was fantastisch.

Oscar Isaac zet een ongelofelijk goede prestatie neer met zijn rol, Disney+ doet alles goed om het gevoel uit de comics over te brengen en het verhaal pikte precies de juiste aspecten uit de comics om er een succes van te maken.

Als Marvel meer series als Moon Knight produceert, ben ik een bijzonder blij man. Niet alle series op Disney+ weten mijn aandacht te trekken, maar deze productie zat wel enorm lekker in elkaar.

Moon Knight Marvel Disney Plus
Moon Knight in actie. (Afbeelding: Disney)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen