WANT aan de podcast: ‘Trots op Freakin’ Nerds en het team’

Tech Mark Hofman 11 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Iedere zondag blikt WANT-hoofdredacteur Mark Hofman terug op de afgelopen week. Hij kijkt naar het meest indrukwekkende nieuws, praat je bij over zaken die op de achtergrond spelen of geeft je als lezer een fijne tip. Vandaag: de komst van de Freakin’ Nerds podcast.

WANT is terug in podcastland en wat ben ik daar blij mee. Na de laatste aflevering van de WANTKast in februari 2020 gepubliceerd te hebben, zijn we in 2022 inmiddels toe aan de derde aflevering van Freakin’ Nerds. Een project dat me ontzettend trots maakt.

Freakin’ Nerds: een podcast door WANT

Het concept van Freakin’ Nerds is simpel: de redactie van WANT gaat met elkaar in gesprek over Technologie, Pop-Cultuur en Wetenschap. Drie onderwerpen die dagelijks ook op de website terug te vinden zijn. We keuvelen kort over het nieuws, droppen een aantal stellingen, komen met Fun Facts en laten Dennis zijn gang gaan met De Stoorzender.

Persoonlijk ben ik al jaren fan van de podcast en dus ook erg tevreden met de opzet van Freakin’ Nerds. Al is de totstandkoming ervan misschien nog wel het leukst. Sinds corona is er, ook bij ons, veel veranderd. Veteranen Thomas en Jelle vertrokken, Jeroen en ondergetekende bleven achter. Het was te doen, maar de komst van Dennis Mons kon niet beter uitpakken.

Samsung Galaxy Z Flip 4
“Wie heb ik aan de lijn? Hallo, hallo?” (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

In september 2022 tekende de Wonderspons zijn contract en konden we, na enige tijd van overleven, vooruitkijken. De sfeer op de redactie, waar we eindelijk weer regelmatig te vinden waren, was heerlijk. Ik kon niet alleen mijn passie weer ongegeneerd delen met mijn collega’s, maar ook de ouderwetse discussies vlogen me weer om de oren.

Alleen miste er tijdens deze felle, en zeer hilarische, gesprekken Ă©Ă©n ding: een microfoon. Tijd om daar verandering in te brengen.

Stellingen, humor en zelfspot

De discussies op de redactie zitten namelijk altijd vol met humor en een flinke dosis zelfspot. Belangrijk, in mijn optiek. Zeker als een redactielid (meestal ben ik dat zelf) een vrij onzinnige stelling heeft over een onderwerp. De chemie tussen mij, Jeroen en Dennis was een genot voor me en had ik, zeker door corona, lange tijd gemist.

Met de WANT-podcast uit 2020 in het achterhoofd besloten we daarom te starten met Freakin’ Nerds. Een podcast die niet té technisch moet zijn, maar vooral onze passie en chemie over moet brengen op de luisteraar. Iets dat, in mijn optiek, goed gelukt is. Hoewel ik het doorgaans een beetje ongemakkelijk vind om mijn eigen content terug te luisteren, moet ik eerlijk bekennen dat de eerste twee afleveringen al een aantal keer zijn afgespeeld.

Gewoon omdat ik er oprecht van kan genieten.

Trots op de WANT-podcast en het team

Het maakt me daarnaast ook trots. Trots op wat we in de korte tijd met elkaar al hebben gedaan. De website is aan het veranderen, maar wel op een manier wat me echt enthousiast maakt over de toekomst. Al is het alleen al vanwege onze nieuwe focus op wetenschap waar we, gelukkig, alle drie heel erg lekker op gaan.

Maar het zijn ook dingen als de Freakin’ Nerds podcast die laat zien wat het team van WANT precies kan doen. Het idee ontstond tussen de dagelijkse werkzaamheden door en werd vervolgens razendsnel gerealiseerd. En om heel eerlijk te zijn maakt me dat, als hoofdredacteur (blijft gek klinken), echt heel trots.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen