Makers Cobra Kai verliezen deze Netflix-serie al na een magistraal seizoen

Films & Series Jeroen Kraak 2 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Er komt al na één seizoen een einde aan Obliterated. Dat is opvallend gezien de makers achter de Netflix-serie, die eerder verantwoordelijk waren voor Cobra Kai.

Het is vaak een recept voor succes: makers van grote titels een nieuwe serie laten ontwikkelen. Netflix dacht dan ook met Obliterated een potentiële hit te pakken te hebben. Helaas bleek de serie van de Cobra Kai-makers niet zo goed als gedacht.

Na de release bleek dat echter flink tegen te vallen. De serie scoort weliswaar een 6,8 op IMDb en een kijkersscore van 74 procent op Rotten Tomatoes, maar dat blijkt dus niet genoeg voor Netflix. Het gaat mee met de 45 procent die recensenten voor de serie gaven.

Geen topscore maar zeker vermakelijk van de makers van Cobra Kai

Desondanks was het toch een vermakelijke Netflix-serie. Zo vertelde mijn collega Mark al wat hij heerlijk aan de serie vond. Dat komt omdat Las Vegas op zich al een bizarre stad is, maar deze serie maakt het nog krankzinniger.

In Obligerated wordt een groep Special Forces gevolgd die lak heeft aan de regels. Nadat ze een kernramp weten te voorkomen, besluiten ze te feesten als nooit tevoren. Natuurlijk kan daar drank en drugs niet bij ontbreken. Het is allemaal echter niet zoals het lijkt in deze Netflix-serie van de Cobra Kai-makers. Dat doet stiekem best wel denken aan The Hangover.

De reden van Netflix

Waarom Netflix de serie van de Cobra Kai-makers na één seizoen annuleert, is onbekend. De streamingdienst doet nooit uitspraken over waarom het niet doorgaat met een bepaalde serie. Het blijft dus in eerste instantie gissen.

Toch is er wel een logische verklaring. Het heeft allemaal te maken met hoeveel mensen een serie weet te boeien. Daarbij wordt naar verschillende aspecten gekeken. Als een serie bijvoorbeeld meer geld kost, moeten er meer mensen naar kijken. Gezien deze serie vol actie zit en zich in Las Vegas afspeelt, is het waarschijnlijk niet de goedkoopste productie voor Netflix.

En dat is natuurlijk best wel jammer. Heel goed kan je de serie niet noemen, maar vermakelijk is het zeker wel. Gelukkig zijn er naast deze acht afleveringen nog genoeg seizoenen van Cobra Kai op Netflix over om toch wat te lachen te hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen