Vergeet Netflix: op deze websites kan je door lekker ouderwetse tv-zenders zappen

Films & Series Lucas van de Wetering 4 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Vergeet Netflix en reis terug in de tijd. Met de website 90.myretrotvs.com kan je door programma’s van uit de jaren ’90 heenzappen.

Televisiekijken is ondertussen al heel lang niet meer wat het ooit was. Waar je eerst eindeloos door zenders heen zat te zappen, kan je nu alles gewoon opzoeken bij streamingsdiensten zoals Netflix of HBO Max. Alles is daarin veel makkelijker en toegankelijker geworden.

Toch had dat eindeloos zappen ook wel wat, dat vinden blijkbaar meer mensen. Er is een website gemaakt waar je terug kan in de tijd. Hierop staan niet alleen oude programma’s, maar je moet er ook nog eens doorheen zappen, opzoeken wat je wil zien is geen optie.

De Netflix-voorganger is terug

We zijn het opzoeken van films en series die we willen kijken helemaal gewend. We kijken wat we willen, wanneer we willen en hoelang we willen. Dat is nou eenmaal het simpele aan streamingsdiensten zoals Netflix en HBO Max. Toch voelt dat soms ook wel een beetje saai, je hebt té veel controle.

Als je nou weer lekker wil zappen zoals je dat vroeger deed op TV dan bestaat de perfecte website. Op 90.myretrotvs.com kan je allerlei programma’s uit de jaren ’90 kijken, afgebeeld op een tv’tje uit datzelfde tijdperk. En je moet ook met een mini afstandsbediening door de zenders heen zappen. Helemaal terug in de tijd dus.

Vergeet Netflix, op deze websites kan je door lekker ouderwetse zenders zappen
90.retrotvs.com (Afbeeding: JoeyCato)

Je kan wel kiezen door welk soort programma’s je heen wil zappen, en je kan aankruisen wat je wel en niet tegen wil komen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze om alleen door cartoons heen te zappen, of muziekvideo’s of een combinatie van dingen. Je hebt zelfs de optie om reclames te kijken. Maar het wordt niet zo specifiek zoeken als op Netflix.

Andere tijden

Toch bestaat er niet alleen een site voor de jaren ’90. Je hebt ook websites voor de jaren ’50 t/m de ‘00s. Als je nog specifieker wilt zappen kan je ook een specifiek jaar uitkiezen. Elk decennium is te kijken op een ander mini tv’tje die past bij het tijdperk waarnaar je kijkt. Niet zo’n nieuwe flatscreen waarop je Netflix kijkt.

Je kan kiezen uit de verschillende tijdperken op 90.myretrotvs.com, hier kan je klikken op het jaar waarnaar je graag wil kijken. Maar je kan ook direct opzoeken naar welk decennium je graag bij weg droomt. Dit doe je heel simpel door de ‘90’ in 90.myretrotvs.com te vervangen met het jaar wat je wil. Bijvoorbeeld 60.myretrotvs.com.

De myretrotvs.com websites zijn perfect voor als je weer eens lekker door zenders heen wil zappen. Ook is het bijvoorbeeld handig wanneer je niet weet wat je wil kijken op Netflix. Helaas kan je niet een fysieke afstandsbediening gebruiken voor het zappen, dan was het pas authentiek geweest.

Let’s-a go! Je kan eindelijk Nintendo 3DS-games spelen op iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen