Deze bovennatuurlijke detective-serie op Netflix is perfect voor Sherlock Holmes-fans

Films & Series Lucas van de Wetering 28 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft sinds kort zijn eigen DC-versie van Sherlock Holmes. Maar deze detectives focussen zich op bovennatuurlijke misdaden.

Sherlock Holmes staat bekend als een van de beste en populairste detectives die er maar bestaat. Maar Holmes lijkt er wat competitie bij te hebben door een nieuwe Netflix-serie, al onderzoeken deze detectives niet echt dezelfde dingen.

De nieuwe Netflix-serie focust zich op een detective-duo die gebaseerd is op een gelijknamig duo uit de DC-comic: The Dead Boy Detectives. Dit duo is, zoals je misschien wel kan zien aan de naam, niet meer in leven. Ze onderzoeken dan ook bovennatuurlijke mysteries.

Netflix zijn DC-versie van Sherlock Holmes

De Dead Boy Detectives is een fictief duo dat voor het eerst het daglicht zag in 1991, in een stripboek gepubliceerd door DC. Het Netflix-tweetal bestaat uit de geesten van twee overleden tiener-jongens uit totaal andere tijdperken. In plaats van dat ze doorgaan naar het hiernamaals kiezen ze ervoor om op de aarde te blijven om mysteries op te lossen.

In tegenstelling tot detectives zoals Sherlock Holmes onderzoeken de Dead Boy Detectives alleen dingen die te maken hebben met het bovennatuurlijke, en hier zijn ze heel goed in. De twee jongens: Charles Rowland en Edwin Payne hebben alle twee unieke talenten waardoor ze een uitstekend duo zijn. Iedere aflevering van de serie pakt weer een heel ander probleem aan, die iedere keer ook op een andere manier opgelost moet worden. Wel is er ook een groter overkoepeld plot gaande.

Dead Boy Detectives op Netflix is een mooie combinatie tussen bovennatuurlijke drama, misdaad, horror en komedie. De serie werd voor het eerst goedgekeurd in september 2021 en kwam uit op 25 april van dit jaar. De DC-versie van Sherlock Holmes speelt zich af in hetzelfde universum als de Netflix-serie The Sandman.

Cast en reviews

Dead Boy Detectives op Netflix zit gevuld met onbekende acteurs. Jayden Revri, oftewel Charles Rowland, heeft slechts in 3 andere projecten gespeeld. En George Rexstrew, Edwin Payne, heeft zelfs maar in één andere titel gespeeld. Lukas Gage is een van de bekendste acteurs uit de Netflix-serie. Hij speelt Cat King in het DC-Sherlock Holmes alternatief, en komt ook voor in titels zoals Euphoria en You.

Toch neemt de ervaring niet weg van het talent, dit blijkt wel uit de reviews. De Netflix-serie heeft een Rotten Tomatoes score van 94%. Maar niet alleen de critici vinden Dead Boy Detectives goed, de serie heeft ook een audience score van 89%.

Als je nou fan bent van Sherlock Holmes en DC dan is Dead Boy Detectives een echte aanrader. De serie heeft één seizoen en is te bekijken op Netflix.

Netflix-gebruikers zijn Furious nadat Fast-films snel verdwijnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen