Nieuwe Sherlock Holmes-serie in de maak, maar totaal niet zoals je verwacht

Films & Series Lucas van de Wetering 16 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Sherlock Holmes komt opnieuw terug naar onze tv’s, deze keer in een nieuwe serie van CW genaamd Sherlock & Daughter.

De wereldbekende detective, Sherlock Holmes krijgt een nieuwe serie. De serie Sherlock & Daughter wordt gemaakt door CW. Niemand minder dan Harry Potter-ster David Thewlis kruipt in de huid van de meesterdetective.

Zoals velen wel weten is dit niet de eerste keer dat Sherlock Holmes een film of serie krijgt. Sterker nog de meesterdetective heeft op dit moment het record voor menselijk karakter met de meeste onscreen-adaptaties. Maar hoe gaat deze nieuwe serie zich onderscheiden van zijn voorgangers?

Sherlock’s geschiedenis

Veel mensen kennen wel Robert Downey Jr. of Benedict Cumberbatch hun versies van Sherlock Holmes, maar de eerste Holmes-film kwam veel eerder. Om precies te zijn was dat in 1900. Hier was de detective te zien in een stille video van 30 seconden genaamd Baffled.

Toch bestaat het karakter van Sherlock Holmes al veel langer dan dat. De allereerste keer dat we werden voorgesteld aan het karakter was in het jaar 1887. In het boek A Study In Scarlet leerden we Sherlock en ook John Watson voor het eerst kennen.

Net als de nieuwe Sherlock Holmes lijken deze films er nooit te komen
(Afbeelding: Warner Bros)

Sherlock Holmes is een van de bekendste karakters in de wereld. Er zijn al meer dan 250 adaptaties langsgekomen, wat het wereldrecord is. Iedere keer dat hij op het scherm is, loopt zijn verhaal weer iets anders dan het origineel. Van de recentste films en series, ligt het verhaal van Robert Downey Jr. het dichtst bij de originele Holmes.

Drastische verandering

De nieuwe Sherlock Holmes-serie van CW gaat een drastische anders worden Holmes staat bekend om zijn koude houding en onberispelijke logica. De originele Holmes is geen karakter die je snel als romantische man zou zien, laat staan zo romantisch dat hij zelfs vader wordt.

Toch is dat wellicht wel de aanpak waar de nieuwe serie voor kiest. Amelia wordt een nieuw karakter in de serie gespeeld door The New Mutants-actrice Blu Hunt. Amelia denkt in de nieuwe Holmes-serie dat Sherlock haar vader is. Maar of dit echt zo gaat zijn, is nog even afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen