Philips Hue, Wiz en Nanoleaf: de beste slimme lampen van 2024

Smart Home Sam Dille 16 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Een Smart Home is niet compleet zonder een set slimme lampen. De verlichting is een fijne toevoeging aan je huis, maar een goede optie vinden is helemaal niet zo makkelijk als je denkt. Kies je voor Philips Hue, Wiz of toch Nanoleaf?

Slimme LED-lampen zijn een geweldige manier om de sfeer in je huis aan te passen. Je kunt de verlichting gemakkelijk regelen en verschillende kleuren instellen.

En het beste is, dat de lichten redelijk betaalbaar zijn. Meestal variërend van ongeveer 10 tot en met 50 euro. Daarbij denk je natuurlijk aan Philips Hue, maar bijvoorbeeld ook aan Nanoleaf.

Probeer Philips Hue en deze andere opties

Maar we snappen heel goed dat je hulp nodig hebt bij het zoeken van een goede optie. Daarom helpen we je op weg met onderstaande lijst. Zit er iets voor je tussen?

#1 Philips Hue White Ambiance GU10: over het algemeen beste optie

We hoeven je vast niet meer te vertellen dat Philips Hue de koning van de slimme lampen is. Daarom openen we de lijst met de GU10. De lamp is voorzien van verschillende tinten, waarmee je de sfeer in je huis kan aanpassen. Of je nu wil ontspannen met warm licht of je wil concentreren met een fellere kleur.

Je kunt deze lampen bedienen via Bluetooth, maar ook via het internet met behulp van een Hue Bridge. Met een Bridge kun je de lampen zelfs buitenshuis bedienen en routines instellen.

Philips Hue
Lampen (Afbeelding: Signify)

Bestel jouw exemplaar hier

#2 Trädfri: de slimme lamp van Ikea

Onze grote vrienden van Ikea kunnen naast meubels ook best knappe verlichting maken. Trädfri is onze favoriet, omdat hij enorm makkelijk te gebruiken is. De slimme lamp heeft verschillende standen, zodat je het licht kan veranderen van donker naar licht. Met een afstandsbediening kun je de kleuren kiezen, de lichten dimmen en aan- en uitzetten.

Het handige is dat je met één afstandsbediening tot 10 slimme lichtbronnen kunt bedienen. En als je een afstandsbediening toevoegt, kun je kiezen uit 9 verschillende kleuren en wittinten.

Deze led-lichten zijn ook nog veel energiezuiniger dan gloeilampen en hebben een langere levensduur. Ze verbruiken tot wel 85 procent minder energie en gaan tot wel 20 keer langer mee. Zo heb je een goed alternatief voor Philips Hue

Ikea Trådfri
(Afbeelding: Ikea)

Bestel jouw exemplaar hier

#3 LIFX E27: een kleurenspektakel in je huis

Wissel je vaak van kleur, dan wil je natuurlijk slimme lampen met genoeg keuzemogelijkheden. En daaraan heb je bij de E27 zeker geen gebrek. De lampen bieden maar liefst 550 miljard kleuren (!)

Daarnaast zijn ze makkelijk op afstand in en uit te schakelen, omdat de slimme lampen verbonden zijn met Wifi. Je hebt geen bridge of hub nodig om de lampen te kunnen gebruiken. Je hoeft ze enkel te installeren en je kunt aan de slag.

Bestel jouw exemplaar hier

#4 Calex Slimme Lamp: overzichtelijk en fijn in gebruik

Ook de slimme lampen van Calex zijn een goed alternatief voor Philips Hue. De verlichting biedt verschillende opties, van koel wit tot warm wit licht, en je kunt zelfs gebruik maken van kleurambiance.

Met de Calex-app kun je de lampen op afstand bedienen. Personaliseer je lampen met handige timers die passen bij jouw dagelijkse routine. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de lampen automatisch aangaan op een bepaald tijdstip of dat ze gedimd worden vanaf een bepaald moment.

Calex slimme lampen
Verlichting van Nederlandse bodem (Afbeelding: Calex)

Bestel jouw exemplaar hier

#5 Nanoleaf Shapes: maak zelf een unieke slimme lamp

De Nanoleaf Shapes is misschien wel een van de coolste slimme lampen die je op dit moment kunt kopen. De verlichting bestaat uit zes- en driehoekige vlakken die je kunt mixen en matchen. Op die manier creëer je een eigen patroon, dat je op elk oppervlak kunt plakken.

De lamp straalt 16,7 miljoen kleuren uit en je kunt maximaal dertig losse vlakken aan elkaar verbinden. Gekoppeld met Google Home kun je via Google Assistent de lampen van Nanoleaf in- en uitschakelen. Ook kun je de lichten laten dimmen en kleuren aanvragen.

Nanoleaf Lines
De nieuwe lampen (Afbeelding: Nanoleaf)

Bestel jouw exemplaar hier

#6 Wiz Globe Filament E27: slimme lampen voor dagelijks gebruik

Met deze slimme lampen van Wiz kun je genieten van slimme verlichting zonder gedoe. Je kunt de lamp direct verbinden met je wifi-netwerk en kiezen uit verschillende tinten wit licht om de juiste sfeer te creëren.

En het beste is dat je de E27 van Wiz kunt bedienen met je smartphone via een gebruiksvriendelijke app, of zelfs met spraakcommando’s. Daarnaast kan je bij Wiz ook de nodige kwaliteit verwachten, want het behoort tot hetzelfde bedrijf als Philips Hue.

WiZ
(Bron: Signify)

Bestel jouw exemplaar hier

#7 Philips Hue Play lightbar: de perfecte sfeermaker

We sluiten de lijst ook af met Philips Hue. Maar wel eentje die je misschien nog niet eerder hebt gezien. Dankzij hun bijzondere design wonnen deze slimme lampen in 2019 de iF Design Award.

De verlichting biedt 16 miljoen kleuren en verschillende lichteffecten om de sfeer aan te passen. Met de Philips Hue app op je smartphone of tablet kun je eenvoudig scènes instellen en favoriete lichtinstellingen opslaan. Het fraaie design van deze lightbars maakt ze een prachtige toevoeging aan je interieur.

Philips Hue Play lightbar. Of toch liever slimme lampen van Wiz en Nanoleaf?
De prachtige lampen. (Afbeelding: Philips)

Bestel jouw exemplaar hier

5x slimme lampen die perfecte weerstand bieden tegen Philips Hue

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen