Disney+ is het ideale alternatief voor Netflix: de voordelen op een rij

Films & Series Dunke van Boekel 11 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Jarenlang was Netflix de streamingdienst om fantastische films en series op te kijken. Tegenwoordig heeft de rode N flinke concurrentie van andere diensten. Disney+ wil Netflix van de troon stoten. En het lijkt te lukken.

Het is niet alsof Netflix nooit meer iets leuks uit weet te brengen, maar de dagen dat alles altijd op de dienst te vinden was, zijn nu wel voorbij. Het lijkt erop dat Disney+ meer te bieden heeft dan je denkt. Het ideale alternatief?

Het aanbod van Disney+

Het grote voordeel van Disney+ is dat de dienst toegang heeft tot de gigantische, en vooral iconische, bibliotheek vol Disney-projecten. Denk aan klassiekers als The Lion King en Aladdin tot aan de nieuwere hits, waarbij je kunt denken aan Frozen en Encanto. Disney-fans zijn hier logischerwijs aan het goede adres. Netflix mist die klassiekers waar iedereen mee is opgegroeid.

Maar ‘het huis van de muis’ wist ook wel dat een gevarieerd aanbod nodig was om abonnees te trekken en Netflix van de troon te stoten. Gelukkig heeft het bedrijf toegang tot twee van de grootste melkkoeien in de entertainment-wereld: Star Wars en Marvel. Met series als The Mandalorian, Andor en Moon Knight worden deze razend populaire franchises op Disney+ aangevuld.

Verder heeft de streamingdienst ook een flinke catalogus aan documentaires beschikbaar staan. Zowel met originals als onder het tabblad van National Geographic kun je jouw wereldbeeld verbreden.

Voor content dat van dochterbedrijven als Hulu, FX en 21st Century Fox is of buiten de relatief kindvriendelijke stijl van het bedrijf valt, hebben wij hier in Nederland Disney+ Star. Hier vind je ook weer originals, films en series die we op Netflix maar al te graag zou willen.

Netflix is een stuk langzamer

Zeker als je een liefhebber bent van de eerder genoemde franchises is Disney+ al snel de moeite waard. Er is een vrij constante stroom aan Star Wars– en Marvel content die op het platform beschikbaar wordt, met ondertussen toffe documentaires en andere originals.

Soms mogen een aantal series wel iets langer in de oven zitten, maar over het algemeen is er altijd wel iets interessant te vinden ten opzichte van Netflix, waar een nieuw seizoen van Stranger Things of Squid Game nogal op zich laat wachten.

Voor 8,99 euro per maand kun je op Disney+ in de hoogste beschikbare kwaliteit streamen en vijf profielen aanmaken. Als je connectie goed genoeg is zijn er zelfs 4K-capaciteiten, wat Netflix niet aanbiedt voor die prijs.

Apple TV+ is het ideale alternatief voor Netflix: de voordelen op een rij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen