Netflix-film met Stranger Things-ster is dé film die je deze week wil kijken

Films & Series Lucas van de Wetering 13 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Netflix original film Damsel met Stranger Things-ster Millie Bobby Brown is de perfecte film om te kijken op het moment.

Damsel is de nieuwe Amerikaanse fantasiefilm van Netflix. Bij deze film zien we niemand minder dan Stranger Things-ster Millie Bobby Brown in de hoofdrol. Ze speelt hier samen met Jurassic World-acteur Nick Robinson en Black Panther-actrice Angela Bassett.

Ondanks de bekende namen in de cast, is niet iedereen positief. Op Rotten Tomatoes krijgt Netflix’ Damsel een score van slechts 58 procent van de critici. Maar aan de andere kant krijgt de film wel een 72 procent publieksscore. Wie heeft er gelijk?

Damsel op Netflix

Damsel op Netflix heeft, zoals de titel wellicht verklapt, te maken met een damsel in distress. Toch is er iets anders wat vooral de aandacht trekt. De hoofdrol is voor Millie Bobby Brown, die je natuurlijk kent als Eleven uit Stranger Things.

Het verhaal gaat als volgt: de jonge edelvrouw, Elodie, wordt door haar ouders uitgehuwd aan een prins. Aangezien de prins rijk en knap is, stemt ze hier wel mee in. Hij woont in het koninkrijk Aurea, een prachtige plek met een prachtig landschap. En ook met het koninklijke paleis is niks mis.

Netflix-film met Stranger Things-ster is dé film die je deze week wil kijken
(Afbeelding: Netflix)

Maar niet alles gaat goed in het huwelijk van Elodie en prins Henry (gespeeld door Nick Robinson). Onze edelvrouw komt achter een geheim complot, waar zij de dupe van wordt. Elodie moet zien te overleven in een grot met een vuurspuwende draak. Ze laat zien dat ze dan wel een edelvrouw is, maar zeker geen stereotype damsel in distress.

Gemixte reviews

We weten nu waar de film over gaat, maar is Damsel op Netflix de moeite waard om te kijken? Hier zijn zoals eerder verteld de meningen over verdeeld. Critici zijn niet super enthousiast over de film, Damsel krijgt van hen een score van 58 procent. Die score is opgemaakt uit 93 reviews.

De film wordt door critici beschreven als een film die wel te kijken is, maar niet echt origineel is. Toch zijn er ook genoeg recensenten die erg genoten hebben van de film, maar ook zij noemen het geen ground-breaking film. Critici vinden het over het algemeen een prima film met leuke en mindere momenten.

De publieksscore van Netflix’ Damsel is wat positiever. Hier heeft de film een score van 72 procent uit meer dan 1.000 beoordelingen. De film wordt door velen beschreven als een leuke historische film met wat brute en horror-achtige momenten. Natuurlijk zijn ook niet hier alle reacties positief, maar ja, het blijft subjectief.

Naar mijn mening is Damsel een vermakelijke film om te kijken als je een beetje houdt van fantasie, actie en ook een beetje horror. Damsel is nu te streamen op Netflix en duurt ongeveer anderhalf uur.

De bizarre regels van Oscar-winnaar en Oppenheimer-maker Christopher Nolan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen