De Netflix-films waarbij 1x keer kijken écht niet genoeg is

Films & Series Rik Claessen 24 mrt 2024
Leestijd: 5 minuten

Soms is één keer gewoon niet genoeg. Dat bewijzen deze films op Netflix in ieder geval. Ze zijn allemaal de moeite waard om nog eens te streamen.

Iedereen heeft wel een film die die keer op keer kan bekijken zonder dat het saai wordt. Zij het een filmklassieker die je blijft verbazen of een hilarische comedy die je elke keer tot tranen van het lachen weet te brengen. Er is inmiddels genoeg om uit te kiezen. En Netflix heeft een aantal films in de aanbieding die het opnieuw kijken waard zijn.

Deze Netflix-films wil je gewoon een tweede keer kijken. Dat kan zijn omdat je elke keer iets nieuws ontdekt, het een verhaal is dat iedere keer meer diepgang krijgt of een film die gewoon ontzettend leuk is. Wat ons betreft wil je deze Netflix-films sowieso nog een keer kijken.

Deze Netflix-films zijn het opnieuw kijken absoluut waard

Veel van deze films wisten ons de allereerste keer positief te verrassen. Gelukkig is die magie nog steeds niet verdwenen, ook niet bij een tweede of zelfs derde keer streamen.

Don’t Look Up

Deze duistere satire maakte veel los bij kijkers toen deze in 2021 uitkwam. Wat bedoelde de regisseur met deze film? Was het een metafoor voor iets? Wat moeten wij als kijker doen? Het duistere einde hielp de discussie rondom de film nou niet echt bepaald. We zijn nu bijna drie jaar verder en het wordt hoog tijd om deze film op Netflix eens opnieuw te kijken.

Het verhaal met Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence in de hoofdrol volgt twee wetenschappers die de wereld proberen te waarschuwen voor een naderende komeet. Nu veel kijkers het einde al weten, is de spanning in de film weg zou je denken. Verre van. Met een compleet andere blik zie je de urgentie die de regisseur op de kijker probeert over te brengen. Angstaanjagend.

Leonardo DiCaprio onder geluidstechnici verloor 16 keer de Oscars
Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence in Don’t Look Up. (Afbeelding: Netflix)

The Killer

Wat is het toch met regisseur David Fincher en films die je constant opnieuw kunt blijven kijken? Fincher bracht ons eerder topfilms als Fight Club, Seven, Gone Girl en The Social Network. En ja, al die films zijn ook allemaal het opnieuw kijken absoluut waard.

The Killer is geen uitzondering. Deze film volgt een huurmoordenaar die wraak wil nemen. Het is een spannende film met een komische ondertoon. Net als Finchers andere films zit The Killer ook nog eens tjokvol met leuke en opvallende details. Details die je zeker niet met slechts één keer kijken kunt spotten.

Extraction

Extraction is een van de grootste en succesvolste actiefilms van Netflix. Het verhaal volgt Tyler Rake (Chris Hemsworth), een huursoldaat die op de zwarte markt werkt. Hij wordt ingehuurd om de ontvoerde zoon van een crimineel uit Mumbai te redden.

Zelden zijn actiefilms het waard om opnieuw te kijken. Als je eenmaal weet waar de actie zit, is de spanning er een beetje af. Extraction pakt het anders aan met diepgaande personages en overweldigende actiescènes. Daardoor weten de vuurgevechten en achtervolgingen keer op keer te verbazen. Goed nieuws: er is een spin-off van Extaction in de maak door Netflix.

Extraction krijgt mogelijk een spin-off
Chris Hemsworth and Rudhraksh Jaiswal in Extraction (2020) Netflix/Jason Boland

Tick, Tick…Boom!

Dit is er eentje voor mensen die een zwak hebben voor musicals. Ook als je niet van musicals houdt, is deze Netflix-film goed meerdere keren opnieuw te kijken. Dat is grotendeels te danken door het steengoede acteerwerk van Andrew Garfield.

Tick, Tick…Boom! is gebaseerd op theatermaker Jonathan Larson. Hij komt op een keerpunt in zijn leven en realiseert zich op zijn 30ste verjaardag dat hij niet al te lang meer heeft om succesvol te worden. Hij stort alles op alles om zijn droom na te jagen. Dat doet hij met ontzettende catchy liedjes, hulp van vrienden en een flinke dosis humor. Een paar van de liedjes uit de film waren niet voor niets hits op social media een tijdje terug.

Guillermo del Toro’s Pinocchio op Netflix

Pinocchio is een verhaal dat al ontelbare keren is verfilmd. Van de klassieke Disneyfilm tot de grote flop met Tom Hanks in de hoofdrol. Regisseur Guillermo del Toro wist zich in ieder geval goed raad met het verhaal. Hij maakte een betoverende animatiefilm die flink in de prijzen viel.

En we snappen goed waarom. Hoewel het verhaal al bekend is, is de uitvoering uniek en hypnotiserend. De animaties spreken boekdelen, gecombineerd met geweldig acteerwerk van onder andere Ewan McGregor laten ons Pinocchio zien zoals nooit tevoren. De film blijft je iedere keer verbazen.

De Netflix-films waarbij 1x keer kijken écht niet genoeg is
(afbeelding: Netflix)

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Films over moordmysteries zijn een vak apart. Het komt op de kleinste details neer of de film nog een keer de moeite waard is of dat één keer genoeg is. Deze spin-off van het razend populaire Knives Out is een schoolvoorbeeld van die eerste categorie. De film is zelfs een tweede of derde keer nog erg vermakelijk.

En dat is te danken aan de bizarre personages in deze productie van Netflix. Natuurlijk met detective Blanc (Daniel Craig) in de hoofdrol. Maar ook het groepje mafkezen waarmee Blanc op een eiland zit, maken de film zo fantastisch. En dan komen we toch weer bij kleine details uit. De film zit er vol mee. Ook wanneer je de motieven van de dader al weet, blijf je nieuwe dingen ontdekken. Zij het voorwerpen op de achtergrond of subtiele hints in het acteerwerk. Er is altijd iets nieuws om te zien.

De Netflix-films waarbij 1x keer kijken écht niet genoeg is
(afbeelding: Netflix)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen