Netflix heeft goed nieuws voor mensen die Avatar: The Last Airbender wél goed vonden

Pop-Culture Mark Hofman 6 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Ondanks de wisselende reacties op de live-action versie van Avatar: The Last Airbender geeft Netflix de fans van de serie gewoon meer. Twee seizoenen meer, wel te verstaan.

Avatar: The Last Airbender in het echt, maar dan deze keer goed. Dat was het idee van Netflix toen ze de iconische tekenfilm omtoverde tot een levensechte serie. Het idee was geweldig, volgens sommigen was de uitwerking iets minder.

Persoonlijk heb ik heel weinig begrepen van de kritiek en wist Netflix een van mijn favoriete jeugdseries verrassend imposant tot leven te brengen. Dat de streamingdienst met meer komt, is wat mij betreft dus goed nieuws.

Netflix geeft meer Avatar: The Last Airbender

Netflix heeft de live-action versie van Avatar: The Last Airbender dus voorzien van twee nieuwe seizoenen. Op X maakt de streamingdienst de komst van de overige twee boeken bekend.

Terecht, want het zou een kletsnatte scheet zijn geweest als het boek van Aarde en het boek van Vuur, beter bekend als seizoenen twee en drie van de Nickelodeon-serie, compleet genegeerd zouden worden. Zeker nu dat eerste boek, naar mijn mening, uitstekend is vormgegeven.

Hoeveel afleveringen die overige twee seizoenen uiteindelijk hebben te bieden, weten we niet. Net als dat we geen idee hebben wat Netflix van plan is qua planning. Het enige wat een beetje duidelijk is, is dat de showrunners al enig idee hebben van hoe ze de geanimeerde serie willen omtoveren.

Meningen verdeeld, cijfers zeggen alles

Netflix heeft te maken met gemengde reacties als het op Avatar: The Last Airbender aankomt. De druk voor de serie lag hoog. Te hoog, denken critici die een gemiddelde score van 59% geven op Rotten Tomatoes. De fans, het publiek, geven de serie op diezelfde website een score van 75%. Een pittig verschil.

De cijfers liegen er echter niet om. Avatar: The Last Airbender leeft onder de mensen. In de eerste zes dagen keken 21,2 miljoen mensen naar de live-action versie van de serie. Een week later kwamen daar nog eens 19,9 miljoen mensen bij. In 76 landen stond de serie op nummer 1 in de Netflix Top 10.

Dat de streamingdienst ervoor kiest om ook het tweede en derde deel van het origineel een kans te geven, lijkt mij wat betreft alleen maar logisch. Al is het al, omdat ik persoonlijk heel erg te spreken ben over de manier waarop Netflix mij mijn jeugd weer laat herbeleven.

Hoe Netflix en Adam Sandler de carrière van deze actrice vernielen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!