Netflix komt met nieuwe Narcos-serie: is Griselda het kijken waard?

Films & Series reviews Jeroen Kraak 26 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Griselda is vanaf nu te zien op Netflix. Maar is de geruchtmakende serie van de Narcos-makers een must-watch of kan je ‘m beter skippen? WANT-redacteur Jeroen Kraak heeft de hele serie gezien en vertelt je wat je kan verwachten.

Met Griselda lanceert Netflix een van de grootste series van 2024 tot nu toe. Voorafgaand aan de lancering was flink wat ophef. Zo wilde Don Corleone, de zoon van Griselda er alles aan doen om de serie te voorkomen. Overigens vooral om geld te zien van de makers. Iets wat niet is gelukt tot nu toe.

Narcos is een van mijn favoriete series op Netflix. De serie zit bomvol spanning en laat het verhaal van Pablo Escobar op een unieke manier zien. Ook de spin-off Narcos: Mexico was voor mij een voltreffer. Kan Griselda hetzelfde?

Dit is Griselda op Netflix

Griselda gaat over de gelijknamige Griselda Blanco. In de jaren ’70 en ’80 was zij een van de grootste drugshandelaren in de wereld. Ze speelde dan ook een grote rol in de Miami Drug War en werd ook wel de Cocaïne Godmother genoemd.  haar hoogtepunt zou ze een vermogen hebben gehad van 1,5 miljard dollar en Pablo Escobar zou zelfs bang voor haar zijn.

Genoeg reden dus voor Netflix om een serie over haar te maken. Toch is er wel iets wat meteen opvalt. Terwijl Narcos en Narcos: Mexico meerdere seizoenen hebben, moet Griselda het doen met een miniserie van zes afleveringen.

Netflix komt met nieuwe Narcos-serie: is Griselda het kijken waard?
(Afbeelding: Netflix)

Het tempo zit er dan ook goed in, bij deze nieuwe serie. De eerste aflevering begint dan ook hoopvol. We zien zowel flashbacks als hoe Griselda haar eerste stappen zet in Miami.

Griselda wordt gespeeld door Sofía Vergara. Hoewel zij net zoals Blanco uit Colombia komt, is het toch een opvallende keuze. We kennen de actrice vooral als Gloria uit de bekende sitcom Modern Family. Om nu een serieuze drugsbarones te spelen is andere koek.

Toch weet ze dat opvallend goed te doen in de Netflix-serie. Om een beetje op Griselda te lijken heeft Vergara een hele metamorfose ondergaan in haar gezicht. Vermoedelijk heeft het vele uren in de make-up gekost.

Toch wat teleurstellingen

Niets dan lof dus voor Vargara, maar toch ben ik als Narcos-fan een beetje teleurgesteld, aangezien er weinig echte vernieuwing in de serie is. Weer is er een agent die het niet eens met de gang van zaken waardoor het verandert in een persoonlijke strijd. Eigenlijk weer precies hetzelfde zoals in Narcos en Narcos: Mexico. Na twee keer hetzelfde trucje te doen, begint het nu wel erg eentonig te worden.

Netflix komt met nieuwe Narcos-serie: is Griselda het kijken waard?
(Afbeelding: Netflix)

Daarnaast heeft de Netflix-serie voor mij nog een ander minpunten. Zowel Narcos als Narcos: Mexico wisten de sfeer van de gebieden echt goed neer te zetten. De plaatsen voegden ook echt wat toe aan de serie.

Met Griselda heb je misschien wel de beste setting van ze allemaal: het Miami van de jaren ’70 en ’80. Toch wordt daar helaas amper gebruik van gemaakt. Scènes daar gaan niet echt veel verder dan een nachtclub, villa en een motel Ook daar was echt veel meer uit te halen

Al met al is Griselda echt geen slechte serie, maar er had zoveel meer uitgehaald kunnen worden door Netflix. De makers hadden creatiever met het plot kunnen zijn en de locatie. Dan zou het daadwerkelijk van de buis knallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen