De Kater | Hoe Eminem in Fortnite de toekomst van videogames laat zien

Pop-Culture Mark Hofman 4 dec 2023
Leestijd: 5 minuten

Het weekend is achter de rug, de week begint. Met trailers voor Halo, The Boys, House of the Dragon en Fallout is er genoeg om over te praten bij het koffiezetapparaat. Zo ook over een bijzondere stap van Netflix, het Samsung Galaxy S24-lek en hoe Eminem in Fortnite de toekomst van gaming liet zien.

Hi vrienden, welkom bij De Kater. In deze maandagmorgenrubriek zetten we de grootste gebeurtenissen op het gebied van technologie en popcultuur van het afgelopen weekend voor je op een rij. Simpelweg om de week even helemaal up-to-date te beginnen.

Samsung Galaxy S24 lekt uit de tot de max

Op woensdag 17 januari 2024 krijgen we hoogstwaarschijnlijk de Samsung Galaxy S24 te zien. De vlaggenschipserie lekte in de afgelopen maanden al aardig uit. Al hebben we de poppen nu wel heel erg aan het dansen.

Windows Report, een zeer betrouwbare bron op dit gebied, toonde afgelopen weekend een hoop informatie over het ontwerp en de specificaties van de Samsung Galaxy S24.

Er wordt bijvoorbeeld gesproken over een Exynos 2400-processor met 8 GB werkgeheugen, een 6.2-inch beeldscherm en een triplecamerasysteem. De Ultra krijgt naar verluidt wel een Snapdragon 8 Gen 3-chip met 12 GB werkgeheugen, een 6.8-inch beeldscherm en een quad-camerasysteem.

Eminem laat in Fortnite de toekomst van gaming zien

Afgelopen weekend werd het vierde hoofdstuk van Fortnite afgesloten met een concert van niemand minder dan Eminem. De Amerikaanse rapper ging als een soort Godzilla tekeer en zorgde ervoor dat de wereld compleet op zwart ging.

Het was onderdeel van het Big Bang-evenement, waar onder andere ook LEGO, racing en muziek het vijfde hoofdstuk van de free-to-play game verwelkomde. Het was een zeer interactieve manier, bijvoorbeeld door een Guitar Hero-achtige game, om afscheid te nemen van dat huidige hoofdstuk.

Volgens Amerikaanse website The Verge laat dit precies zien wat de toekomst van gaming zal zijn. Want door verschillende spelers verschillende ervaringen te bieden, liet Epic Games zien wat het van plan is met Fortnite. Een soort trailer, maar dan op een interactieve manier.

De invalshoek van Andrew Webster, de auteur van het artikel, is interessant en wat mij betreft zeker het lezen waard.

Netflix gaat HBO Max achterna

Netflix gaat andere streamingdiensten als HBO Max en Disney+ eindelijk achterna. Afgelopen weekend kwam naar buiten dat de streamingdienst, in alle stilte, de ondersteuning voor verbeterde HDR-content heeft uitgerold.

Netflix
Op zoek naar de pareltjes! (Afbeelding: Alin Surdu / Netflix)

Het meest prijzige abonnement op Netflix, dat je op dit moment in Nederland 15,99 euro per maand kost, zorgt er dus voor dat content op 4K-televisies er iets beter uitziet.

Er is een Netflix Technology Blog waarin precies wordt uitgelegd wat er verbeterd is en hoe HDR-content vanaf nu op Netflix weergeven zal worden.

House of the Dragon seizoen 2 krijgt eerste teaser

Over HBO gesproken: de streamingdienst heeft afgelopen weekend de eerste teaser trailer van het tweede seizoen van House of the Dragon naar buiten gebracht.

In iets meer dan een minuut krijgen kijkers een goed beeld van wat dit tweede seizoen te beiden heeft. Ik kan het omschrijven voor je, maar het is misschien beter om het gewoon zelf even te bewonderen:

11 nieuwe Android-functies zien het daglicht

Google heeft afgelopen weekend een grote update uitgerold, waarmee Android maar liefst 11 nieuwe noemenswaardige functionaliteiten krijgt.

Jeroen werkt op dit moment aan een uitgebreid overzicht op onze website, maar het komt erop neer dat je smartphone weer iets beter wordt.

Emoji Kitchen Stickers, Voice Moods, nieuwe gratis Netflix-alternatieven op Google TV en een grote WearOS-update zijn allemaal onderdeel van deze nieuwe versie.

Amazon deelt eerste trailer Fallout-serie

Waar we vorige week, toen nog in De Snelle Hap, de eerste stilstaande beelden voorbij zagen komen, heeft Amazon Prime Video nu ook de eerste teaser van Fallout naar buiten gebracht.

In iets meer dan twee en een halve minuut geeft de streamingdienst een voorproefje van wat we volgend jaar kunnen verwachten:

The Boys seizoen 4 heeft eindelijk een trailer

En dan het absolute persoonlijke hoogtepunt voor ondergetekende: de eerste bewegende beelden van het vierde seizoen van The Boys.

Waar we erg konden genieten van Gen V en het nieuws van vorige week, moet ik eerlijk bekennen dat ongeduld toch wel een grote rol begon te spelen in de afwachting van het vierde seizoen van The Boys.

In 1 minuut en 49 seconden weet je precies wat je kunt verwachten en is het geduld nog minder geworden. Geniet:

Nothing wil met goedkopere smartphone komen

Het gerucht ging afgelopen weekend dat Nothing, het bedrijf dat bekend is van zijn smartphones en de obscure manier waarop het iMessage naar Android bracht, werkt aan een meer betaalbare smartphone.

Hoewel er weinig details te vinden zijn, spreekt leaker Sanju Choudhary over de komst van een a-model met een 6.7-inch AMOLED-beeldscherm. Meer weten we niet, maar de smartphone kan het uitvechten met modellen als de A-serie van Samsung of de a-serie van Google.

Voor meer informatie: check hier het verhaal van Android Authority.

Tweede seizoen Halo heeft teaser en releasedatum

Om het weekend af te sluiten en de week echt te beginnen komen we wederom met een trailer. Dit keer gaat het om het tweede seizoen van Halo, dat ook eindelijk voorzien is van een releasedatum.

Op 8 februari 2023 gaat het spannende verhaal wereldwijd verder en dat ziet er dan als volgt uit:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen