Netflix geeft Addams Family machtig vervolg met Wednesday

Films & Series Mark Hofman 29 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is weer zover: Netflix heeft een hit te pakken. Na het indrukwekkende succes van Monster: The Jeffrey Dahmer Story en 1899 is het nu Wednesday die de harten van gebruikers weet te veroveren.

De gloednieuwe serie richt zich op een van de personages uit het machtig populaire The Addams Family. Het succes van dit intrigerende vervolg komt dus alles behalve uit het niets.

Netflix-kijkers zijn dol op Wednesday

De serie heeft niet zomaar deze naam gekregen. Wednesday Addams is de dochter van Gomez en Morticia Addams, die we natuurlijk kennen uit het iconische The Addams Family. De serie verscheen voor het eerst in 1964 en heeft zichzelf bij meerdere generaties op de kaart gezet.

Netflix grijpt het succes met beide handen beet en introduceert in 2022 een machtig vervolg: Wednesday. Dat doet de streamingdienst leuk, want het sleept een ouder verhaal naar de tijd van nu. Ondanks dat Wednesday ontzettend slim is, is het vooral haar sarcasme en dodelijke innerlijk dat haar niet heel populair maakt.

Netflix, Wednesday, The Addams Family, Apple TV+
BOEM (Afbeelding: Netflix)

Een reek moorden op de Nimmermeer Academie zetten de zaken echter wel in een ander daglicht. Het is voor Wednesday hoog tijd om op onderzoek uit te gaan en verschillende mysteries te ontrafelen. Iets waar de Nederlandse Netflix-gebruiker helemaal weg van lijkt te zijn. De serie staat op een duidelijke eerste plaats in de meest populaire series van het moment.

Deze 20 titels veroveren de streamingdienst

Sinds enige tijd laat Netflix, op zijn eigen platform, zien welke titels er populair zijn. Deze lijst is voornamelijk gebaseerd op het land waarin de gebruiker actief is. In ons geval is dat Nederland (WK Open Deuren intrappen is officieel van start).

Nederlanders kunnen zich snel verliezen in een heerlijke film of serie, gezien de lijst razendsnel wijzigt. Dit zijn de 10 series waar we op dit moment geen genoeg van kunnen krijgen:

 1. Wednesday
 2. The Crown
 3. 1899
 4. Dead to Me
 5. Manifest
 6. Elite
 7. One of Us is Lying
 8. From Scratch
 9. Blood & Water
 10. Warrior Nun

Netflix-fans uit Nederland genieten optimaal van deze tien films:

 1. The Noel Diary
 2. The Swimmers
 3. Sluimerland
 4. Medieval
 5. Plan Lekcji
 6. Falling for Christmas
 7. Kerstmis op de Maretakboerderij
 8. Ghislaine Maxwell: Filthy Rich
 9. Christmas With You
 10. The Wonder

Meer weten over Netflix of er het maximale uithalen door heerlijke verborgen trucjes? Check dan zeker even het onderstaande artikel:

Netflix: 5 geheime instellingen die je waarschijnlijk nog niet kent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen