Na het zien van deze Netflix-film sla je die boswandeling wel over

Films & Series Lucas van de Wetering 24 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Niks is beter dan een heerlijke wandeling door het bos, maar na het zien van deze horrorfilm op Netflix ga je daar wel anders over denken.

Het beste om te doen wanneer het net warm begint te worden is natuurlijk een heerlijk wandeling maken door de natuur. Gelukkig zijn hier genoeg plekken voor, maar met een lange wandeling in het bos zit je nooit verkeerd. Maar er is een Netflix-horrorfilm die je daar wel anders over laat denken.

Horrorfilms zijn er heel goed in om je bang te maken voor dingen waar je eerder nooit bang voor was. Zo durfde ik vroeger na het kijken van Oculus een paar weken niet meer in de spiegel te kijken, na de spiegelscène in die film. Maar er staat een film op Netflix die je wel gaat weerhouden van een lange boswandeling maken.

The Ritual op Netflix

The Ritual is een Netflix-film uit 2017 gebaseerd op een boek met dezelfde naam. De film gaat over vijf vrienden; Phil, Dom, Hutch, Luke, and Rob. Ze zijn plannen aan het maken voor een vakantie, wanneer een van de vrienden voorstelt om een wandeling te maken. Iedereen lacht hem uit voor zijn idee.

Wanneer ze die avond weg gaan overlijdt de vriend die de boswandeling voorstelde op een brute manier, dus om hem te eren gaat de rest toch maar die wandeling door een Zweeds bos maken. Maar later in de Netflix-film blijkt dit een grote fout te zijn.

Al snel merken de vrienden dat ze niet alleen zijn in het donkere bos, maar ze weten niet wat er in hun gezelschap is. Het kunnen andere mensen zijn, of dieren, of zelfs iets compleet anders. Maar daar komen de vrienden snel genoeg één voor één achter.

Horrorfilm in het bos

The Ritual op Netflix speelt zich bijna helemaal af in een groots Zweeds bos, maar stiekem is het gewoon gefilmd in Roemenië. Toch geeft dit dichte bos wel een hele duistere sfeer aan de film. The Ritual speelt niet alleen in op de duistere locatie, maar heeft ook veel invloeden vanuit verschillende mythologieën.

De bovennatuurlijke Netflix-film kan er zeker voor zorgen dat je ineens geen zin meer hebt in een lange boswandeling, al helemaal niet als het donker is. Maar als je een echte durfal bent dan kan je ook altijd de film in het bos gaan kijken. Het is prima te doen met dit weer, zolang je geen hooikoorts hebt natuurlijk.

The Ritual is te bekijken op Netflix en is een echte aanrader bent als je houdt van bovennatuurlijke horror. De film heeft verder ook een prima 74%-score op Rotten Tomatoes en is dan ook zeker het kijken waard.

Netflix is in het geheim het thuisfront van de Japanse Deadpool

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen