Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 6 jan 2021

Netflix werkt in juni niet meer op deze twee apparaten

Waarschijnlijk heb je op een aantal apparaten de Netflix-app staan. Toch moet je bij twee van die devices de komende maanden opletten.

Netflix is een van de meest gebruikte apps in ons land. Het is handig omdat je het overal kunt gebruiken op bijna elk device. Zelfs in de sportschool op de lopende band kun je gewoon op het scherm je favoriete serie kijken, terwijl je ondertussen de halve marathon loopt.

Netflix op verschillende devices

Dat je Netflix op bijna veel devices kunt gebruiken is natuurlijk hartstikke handig. Zo heb je geen dure Smart TV nodig om La Casa de Papel of Lupin te bingen. Doordat je de app regelmatig moet updaten, kan het echter gebeuren dat de app verdwijnt op een bepaald apparaat. Netflix kiest er dan voor om het systeem niet meer te ondersteunen, of dat juist de fabrikant van het apparaat de dienst niet meer op het platform wil.

Opletten voor Nintendo-gebruikers

Dat gebeurt niet heel vaak, maar aankomende zomer is het wel het geval. Vanaf 30 juni is de app niet meer te gebruiken op de Nintendo 3DS en de Wii U. Hoewel de meeste Nintendo-eigenaren tegenwoordig een Switch hebben, is het toch jammer als je die gadgets gebruikt om te Netflixen. Overig is op de Switch helemaal geen Netflix-app. Dat is opvallend omdat erop wel gewoon Hulu beschikbaar is, een andere streamingdienst.

Nintendo heeft het nieuws op haar eigen website bekendgemaakt, dus vermoedelijk kiezen zij ervoor om niet door te gaan met de dienst. Waarom ze dat niet wil, maakt het bedrijf niet bekend. Overigens was de app al sinds 31 december van het afgelopen jaar niet meer verkrijgbaar op de Wii U en de 3DS voor nieuwe gebruikers.

Heb je Netflix op een andere apparaat, dan kun je natuurlijk gewoon verder kijken. Wil je weten wat deze maand nieuw is op de streamingdienst? Lees dan dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix werkt in juni niet meer op deze twee apparaten
Sluiten