Netflix laat kijkers in shock achter met nieuwe Zweedse horror

Films & Series Jeroen Kraak 18 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft een angstaanjagende nieuwe film toegevoegd. Deze Zweedse horror laat je echt zweten van angst. Dit is Konferensen.

Zweden kennen we vooral van hun goede crime-series. Wie herinnert zich niet titels Wallander of The Bridge? Zijn die series niet spannend genoeg, dan heeft Netflix nu een horror uit het land voor je klaarstaan. Nee, het is geen bouwpakket van de Ikea, maar de nieuwe film Konferensen.

Dit is de nieuwe Netflix-horror Konferensen

De naam Konferensen, of vrijvertaald de converentie, klinkt nou niet echt spannend. Dat is de film echter wel, al moeten we zeggen dat het wel een beetje de Ali Expresversie is van Scream. In plaats van een angstaanjagend masker ziet de moordenaar er hier uit als een soort mislukte voetbalmascotte. Als je dus het spel van Ajax al horror vindt, is dit de ideale film voor jou.

Om het nog meer horror te maken: deze Netflix-horror gaat over een uitje van ambtenaren. Tijdens deze activiteit in het bos vechten de bonte overheidsmedewerkers niet alleen tegen onderlinge onenigheid, maar ook tegen een bloeddorstige moordenaar. De grote vraag is natuurlijk wie dit is tijdens de Konferensen, maar waarschijnlijk iemand die het niet zo heeft op de overheid.

Deze film is geïnspireerd op een gelijknamig boek. Een van de hoofdrolspelers is Katia Winter, die je eerder al kon zien in Off Track en de weinig vleiende naam The Year I Started Masturbating (over horror op Netflix gesproken).

Is het ook horror om naar te kijken?

Goed terug naar Konferensen. De Netflix-horror scoort op dit moment een 6,0 op IMDb. Het lijkt dus een ideale film voor als je even niets te doen hebt en gewoon je tijd wil doden.

Gelukkig hebben verschillende kijkers een review achtergelaten. Zijn noemen de film een mix van horror en komedie die vooral vermakelijk is. Wil je het zelf checken? Konferensen staat nu op Netflix.

Everything Now nieuwe Netflix-liefde voor fans Sex Education

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen