Netflix heeft met deze originals 2024 nu al in z’n broekzak

Films & Series Rik Claessen 20 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Netflix zet alles op alles om 2024 een topjaar te maken. Daarvoor zetten ze het grote geschut in: een heleboel ontzettend gave Netflix Originals.

Wat te doen in de toch ietwat sombere januarimaand? Vooruitkijken natuurlijk. En als het aan Netflix ligt, hebben we een hele hoop series en films om naar uit te kijken.

Sterker nog, de streamingdienst pakt flink uit dit jaar. Niet gek, als alle andere streamingplatformen met eenzelfde aanpak komen. Dan zal Netflix toch flink moeten bij schakelen.

Met deze originals slaat Netflix in 2024 hun slag

En zoals het er nu uitziet, zijn ze goed op weg. Wat ons betreft gaat het een topjaar worden voor Netflix als het aan deze originals ligt.

3 Body Problem | 21 maart

Wat krijg je als je de makers van de Game of Thrones, David Benioff en D.B. Weiss, een ambitieuze sci-fi roman laat verfilmen? Inderdaad, 3 Body Problem.

De serie krijgt nu al lovende kritieken van kenners en experts. Met wat we nu van de serie weten, zijn de reviews niet zo gek. 3 Body Problem is een sci-fi verhaal van megalomane proporties: tijdreizen, ruimte, wetenschap en nog veel meer typische sci-fi termen. Oh, en de film heeft een topcast met acteurs als Liam Cunningham (Game of Thrones), Benedict Wong (Doctor Strange) en Eiza Gonzalez (Baby Driver).

Avatar: The Last Airbender | 22 februari

Netflix is lekker op dreef als het gaat om het verfilmen van anime. Kijk maar naar het succes van One Piece. De verfilming van Avatar: The Last Airbender belooft dan ook veel goeds te worden.

Zeker als je het vergelijkt met de ‘oude’ live-action Avatar: The Last Airbender. Die film flopte op vele fronten en was een wijze les voor producenten en regisseurs die ooit een anime willen verfilmen. Zoals het er nu naar uitziet, gaat Netflix alles wat de ‘oude’ film fout deed radicaal anders doen.

Zoals: betere special-effects, de originele Avatar-schrijvers helpen mee aan de serie en de cast representeert daadwerkelijk Aziatische roots. Onze enige hoop is dat het iconische intro van de show op een of andere manier in de serie wordt verwerkt.

Arcane Seizoen 2 | TBA

Netflix heeft laten zien dat ze het verfilmen van anime goed in de vingers beginnen te krijgen. Maar wat als je van een game een anime wilt maken? Niemand had het grote succes van Arcane kunnen voorspellen. De serie is gebaseerd op het razend populaire League of Legends en verraste ons allemaal met het diepgaande plot en prachtige animatiestijl.

Een tweede seizoen ligt dan ook voor de hand. Gelukkig heeft Netflix al bevestigd dat er dit jaar een vervolg aankomt. De makers van Arcane hinten op november van dit jaar. Als seizoen 2 ook maar enigszins in de buurt komt van het eerste seizoen, dan heeft Netflix wederom goud in handen.

De geweldige artstyle keert ook weer terug in Arcane seizoen 2
Deze artstyle is toch te gaaf? (afbeelding: Netflix)

Einstein and the Bomb | 19 februari op Netflix

Ook zo genoten van Oppenheimer afgelopen jaar? Dan is 19 februari een datum om in je agenda te noteren. Dat verschijnt Einstein and the Bomb, een docudrama over het leven van Einstein nadat hij moet vluchten uit Nazi-Duitsland.

Je zou het kunnen zien als een prequel aan Oppenheimer, als je in filmtermen wilt blijven hangen. In feite is het natuurlijk een hartstikke informatie documentaire die gegarandeerd lekker wegkijkt door de toepassing van acteerwerk. De docudrama maakt gebruik van archiefbeelden, Einsteins eigen woorden en een aanvulling van geacteerde scenes. Het wordt hoe dan ook een stukje infotainment van jewelste.

De streamingdiensten blijven dus ook dit jaar hard met elkaar concurreren. Voor de ene staat meer op het spel dan het andere. Disney+ heeft een heleboel te bewijzen dit jaar. Benieuwd waarom? Lees het hier:

2023 was een rampjaar voor Disney, dus is 2024 het moment van de waarheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen