Afgebrande Netflix-films die stiekem een tweede kans verdienen

Films & Series Rik Claessen 29 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Deze films werden nog net niet met de grond gelijk gemaakt toen ze uitkwamen. Onnodig, deze Netflix Originals zijn juist hartstikke leuk.

En de Oscar gaat…. in ieder geval niet naar deze films op Netflix. Tja, niet iedere film die uitkomt is vijf sterren waard. Gelukkig verschijnen er wel een hoop goede films. Toch denken we dat sommige afgekraakte films meer in hun mars hebben dan we oorspronkelijk dachten.

Netflix heeft veel Original films. Echt heel veel. En helaas zijn veel van die Originals redelijk slecht. Toch worden sommige Netflix Originals onterecht afgekraakt. Het kan zijn dat de film op een ongunstige tijd uitkwam en overschaduwd werd door een blockbuster of werd de film gewoon niet goed begrepen. Deze titels op Netflix smeken om een tweede kans, en ze zijn het meer dan waard.

Netflix Originals die je zeker een tweede kans moet geven

Het succes van een film hangt ook een beetje van geluk af. Is het wel de juiste tijd om dit verhaal te vertellen? Daarom is het goed om nog eens terug te kijken naar Netflix Originals die eerst weg werden gezet als slecht of matig. Deze films wil je een tweede kans geven.

Barry

Films over politiek zijn altijd een hit of een misser. Barry is het biografische drama over oud-president Barack Obama. In plaats van hem te volgen in zijn tijd als president van de Verenigde Staten, zien we hem aan het begin van zijn politieke carrière.

De film heeft goede acteurs zoals John Hughes en Anya Taylor-Joy. De film werd een beetje over het hoofd gezien, zeker omdat de film in december 2016 uitkwam. Dit was vol tijdens de campagnetijd van de presidentsverkiezingen in Amerika (waarna Trump zou winnen). Nu we een aantal jaren verder zijn is deze Netflix Original hartstikke interessant.

Deze films op Netflix smeken om een tweede kans
(afbeelding: Netflix)

The Ballad of Buster Scruggs

Sinds een paar jaar wordt het cowboy- en het Westerngenre als herboren gezien. Er verschijnen steeds vaker kwaliteitfilms die zich afspelen in het Wilde Westen. Helaas kwam The Ballad of Buster Scruggs nét iets te vroeg uit. Deze topwestern kreeg lovende kritieken, maar bereikte nooit het grote publiek.

Nu Western niet meer wordt gezien als een oude mannengenre, is het tijd om deze hilarische film een tweede kans te geven. Het is een Netflix Original waarin we 6 kortere verhalen zien die zich allemaal tussen de cowboys afspelen. Ieder verhaal heeft iets eigenaardigs en is zeker de moeite waard.

Deze films op Netflix smeken om een tweede kans
(afbeelding: Netflix)

1922

Zoals de meeste Netflix Originals verschijnen ze op de streamingdienst zonder al te veel toeters en bellen. Op een dag staan ze gewoon tussen de ‘aanbevolen voor jou’-films. Grote kans dat 1922 op eenzelfde manier aan je is voorbij gegaan. Degene die de film wél zagen gaven het een magere 6,1.

Deze film is gebaseerd op een boek van Stephen King: de grootmeester van de horror. Je ziet het verhaal van Jane die een moord aan het opbiechten is. De film speelt zich achterstevoren af: dus binnen een minuut krijg je duidelijk dat Jane de slechterik is. Maar waarom? Het is een fantastisch crimedrama dat zeker met de onlangs vergrote belangstelling voor politie- en moordzaken op Netflix een kans zou moeten krijgen.

Deze films op Netflix smeken om een tweede kans
(afbeelding: Netflix)

Mute

Mute is een vreemde film. Een hele vreemde film. En daardoor vonden veel mensen het een flop. Onnodig, want het is een erg vermakelijke en goede film. Mute pakt dingen alleen nét iets anders aan dan de gemiddelde sci-fi. Alexander Skarsgard speelt een stomme barman genaamd Leo, die op zoek is naar de vrouw van wie hij houdt, die op mysterieuze wijze is verdwenen.

De film heeft een duistere atmosfeer en speelt zich in 2035 af. Dat is heel dichtbij en de sombere staat van de wereld in Mute geeft kijkers een wat negatiever toekomstperspectief. Als je je daar bij weet neer te leggen, is het een fantastisch avontuur. Toch, we kunnen het mensen niet helemaal kwalijk nemen dat Mute toentertijd slecht werd ontvangen. Een positief beeld over de toekomst is nou eenmaal prettig.

Deze films op Netflix smeken om een tweede kans
(afbeelding: Netflix)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!