Vierde seizoen Netflix-serie Ozark zocht voor nummer één notering in Nederland

Films & Series Mark Hofman 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Niet alleen het aanbod van Netflix, maar ook de lijst met populairste titels wijzigt wekelijks. Sterker nog: soms gebeurt er dusdanig veel in een week dat de lijst zelfs dagelijks aangepast wordt. Zo weet de original serie Ozark deze week bijvoorbeeld de show te stelen.

Vorige week wist Archive 81 hoge ogen te gooien op de streamingdienst, maar bleef de bizarre serie nog achter Manifest hangen. Het vierde seizoen van Ozark doet het wat dat betreft net iets beter en weet in Nederland zelfs een nummer één positie te bemachtigen.

Ozark weet Netflix in Nederland te domineren

Ozark is een Netflix serie die sinds 2017 al te zien is op de streamingdienst. Het is wat dat betreft een beetje een oudgediende aan het worden die constant weer naar voren komt op het moment dat er nieuwe afleveringen uit worden gebracht. Het vierde seizoen van Ozark is afgelopen week verschenen en zorgt dus op z’n beurt weer voor het nodig succes. De serie geniet een nummer één positie in de Nederlandse lijst.

In Ozark volgen we het verhaal van Marty Bryde (Jason Bateman). De financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri. Klinkt niet heel spannend misschien, maar dat is het wel degelijk. Bryde is daar namelijk niet voor niets naartoe gegaan. Hij heeft de opdracht gekregen om 500 miljoen dollar wit te wassen voor een drugscrimineel. Alleen is dat een stuk minder makkelijk, en relaxed, dan hij in eerste instantie had bedacht.

Ozark Netflix
Het nieuwe seizoen van de original (Afbeelding: Netflix)

Wat vinden de kijkers?

Het verhaal spreekt veel Netflix-gebruikers aan. De serie zit natuurlijk niet voor niets in zijn vierde seizoen. In Nederland zorgt dat seizoen er zelfs voor dat het succesvolle Manifest, dat al enige tijd in de Top 10 te vinden is, en Archive 81 een stapje terug moeten doen. Al heeft Archive 81 op dit moment meer concurrentie van realityserie Too Hot To Handle.

Internationaal wordt het verhaal van Marty Bryde overigens ook goed ontvangen. De Netflix-serie krijgt op IMDb van de kijkers een 8.4 en op Rotten Tomatoes een score van 90%. Ook critici zijn enthousiast over Ozark en geven de serie gemiddeld een score van 85% op Rotten Tomatoes.

10 populairste films en series op Netflix

Zoals gezegd is het aanbod van Netflix niet het enige dat regelmatig aangepast wordt. De top 10 die we vorige week zagen is inmiddels niet meer terug te vinden op het platform. Is Ozark dus niet helemaal wat je zoekt? Dan zijn er nog genoeg andere opties te vinden! De top 10 op Netflix ziet er nu als volgt uit:

  1. Ozark | Serie
  2. Manifest | Serie
  3. Too Hot To Handle | Serie
  4. Archive 81 | Serie
  5. The Royal Treatment | Film
  6. Stay Close | Serie
  7. Undercover | Serie
  8. München: Im Angesicht Des Krieges | Film
  9. The Mauritanian | Film
  10. Emily in Paris | Serie

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de streamingdienst of de gehele markt? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen