Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 3 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Je kijkgedrag op Netflix is te zien voor anderen (en zo stop je dat)

Bijna heeft iedereen toegang tot een Netflix-account. Vaak deel je het account met anderen. Zo voorkom je dat zij zien wat jij kijken.

We hebben bijna allemaal Netflix. Dat account bezit je vaak niet alleen, maar deel je met familie of huisgenoten. Soms zelfs met vrienden die niet allemaal op hetzelfde adres wonen, wat eigenlijk van de streamingdienst niet mag. Wellicht wil je jouw smaak liever niet delen met anderen. Toch hebben zij door het delen wel toegang tot jouw account. Dat kun je voorkomen! Wij vertellen je hoe je dat doet.

Zo bescherm je jouw profiel

Er is een vrij simpele oplossing voor. Het is namelijk mogelijk om je account te beschermen met een pincode. Hierdoor is jouw account nog steeds te zien in het overzichtsscherm, maar zonder de code kunnen anderen niet op jouw profiel klikken. Dit doe je met het zogenaamde kinderslot. Iets wat je wellicht ook kent van Disney+.

Zo stel je het in op Netflix

Het eerste wat je moet doen om jouw account te verbergen is om in te loggen op je account. Klik vervolgens op jouw profiel. Vervolgens kom je op jouw Netflix start scherm waar je alle series ziet die jij leuk vindt. Rechtsboven zie je jouw profielafbeelding. Klik daarop en ga vervolgens naar account.

In het accountoverzicht zie je alle profielen. Als je helemaal naar beneden scrollt zie je de verschillende Netflix-profielen onder profiel en ouderlijk toezicht. Ga daar naar profielvergrendeling en klik op wijzigen. Als eerste moet je jouw wachtwoord van het account invoeren. Als je een pincode wil, moet je een vinkje neerzetten. Je kunt dan een code van vier cijfers invullen. Tevens kun je deze gebruiken om nieuwe profielen toe te voegen. Alleen met jouw code kan iemand dan een nieuw profiel aanmaken.

Heb je alles gedaan? Dan zie je voortaan als je Netflix opent bij jouw account een slotje staan. Als iemand toegang wil op jouw profiel, zou diegene eerst de pincode moeten hebben. Zo heb je geen last meer van nieuwesgierige vrienden en familie. Dat kan erg handig zijn, als je bijvoorbeeld een guilty pleasure wil kijken, waar je jezelf stiekem erg voor schaamt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!