Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 1 jul 2021

Nieuwe elektrische fietsen van Nederlandse bodem: de stijlvolle Velorretti

In de top tien meest stijlvolle fietsen voor in de stad krijgen de tweewielers van Veloretti zeker een vermelding. Zetten we de meest stijlvolle elektrische fietsen van dit moment op een rij? Dan staan daar vanaf heden ook e-bikes van Veloretti tussen. Het Nederlandse merk heeft namelijk zojuist twee prachtige elektrische modellen aan haar collectie toegevoegd.

Het gaat om de modellen ‘Ace’ en ‘Ivy’. Beide e-bikes hebben Veloretti’s soepele retro-geïnspireerde en minimalistische ontwerp. Naast het design en de specificaties geven deze e-bikes de concurrentie ook het nakijken met een lage prijs.

Welkom Ace en Ivy

Een elektrische fiets van Nederlandse bodem: daar worden we altijd blij van. Nederland is een fietsland maar het gebeurt niet vaak dat er een nieuwe Nederlandse e-bikes op de markt verschijnen die zich qua stijl meten aan fietsen van bekende namen als VanMoof en Roetz. Insert Veloretti’s nieuwe elektrische Ace en Ivy. Deze fietsen worden in Amsterdam ontworpen en in fabrieken in Europa gefabriceerd.

De e-bikes van Veloretti zien er beide indrukwekkend uit. Ivy is een meer traditioneel model dat, dankzij de vorm van het frame, het materiaal van de handvaten en het zadel, en de banden, het meeste lijkt op Veloretti’s niet-elektrische Caféracer. Kijken we naar de specificaties van de e-bike dan vinden we daar uiteraard weinig overeenkomsten met de ‘gewone’ fietsen van Veloretti. Tenminste, op de kwaliteit onderdelen na.

De nieuwe Ace elektrische fiets ziet er meer uit als een elektrische commuter-fiets zoals die van VanMoof, of strakke modellen van Cannondale en Giant. Al is Ace ook verkrijgbaar met die kenmerkende retro en haast Italiaans-uitziende bruine handvaten en zadel. Daarnaast heeft Ace heeft een hoge stang (diamantframe) waar Ivy iets gebruiksvriendelijker is met een lagere instap.

Veloretti iVy elektrische fiets
Veloretti Ivy (Afbeelding: Veloretti)

Design elektrische fietsen voor een kleine prijs

Zowel Veloretti’s Ace als Ivy hebben een Bafang middenmotor van 250 Watt met een torque sensor. Deze motor is superstil waardoor je tijdens het fietsen niet doorhebt dat je elektrische ondersteuning krijgt. O ja, toch wel: je hoeft namelijk nul inspanning te leveren om vooruit te schieten.

Naast een sterke motor en belt drive zijn deze elektrische fietsen voorzien van de nieuwste technologie. Zo is het kleine display op het stuur te koppelen aan GPS, en heeft de e-bike 4G-verbinding en Bluetooth. Dankzij deze laatste twee hebben Ace en Ivy zogenaamde ‘crash detection’, anti-diefstal live tracking en krijgen ze automatische updates.

Veloretti Ace e-bike
Veloretti Ace (Afbeelding: Veloretti)

Je kunt mekkeren over de kabels die uit het frame naar het stuur leiden, maar je kunt je tijd en energie ook ergens anders in stoppen. Bijvoorbeeld in een rondje rijden op een van deze e-bikes om er vervolgens achter te komen dat je gemekker over een kabel meer of minder toch echt verspilde energie is. Al helemaal als je weet dat deze toffe elektrische fietsen slechts 2399 euro kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe elektrische fietsen van Nederlandse bodem: de stijlvolle Velorretti
Sluiten