Netflix zal risico’s moeten nemen tijdens het tweede seizoen van One Piece

Films & Series Lucas van de Wetering 8 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

De Netflix-serie One Piece gaat binnenkort het tweede seizoen filmen, maar er zijn wel een paar dingen waar het voor uit moet kijken.

One Piece was een echte hit op Netflix toen deze uitkwam in 2023. En nu gaan de makers begin juni eindelijk beginnen met het filmen van het tweede seizoen van de fantasie-serie. Ze moeten wel met een aantal dingen rekening moeten houden. Vooral op het gebied van twee karakters.

De Netflix-serie One Piece is gebaseerd op een manga met dezelfde naam. Als ze de storyline van de manga volgen kan het tweede seizoen wel een paar problemen met zich meebrengen. Want niet alles uit de manga wordt even makkelijk om op een goede manier over te brengen in de live-action Netflix-serie.

One Piece seizoen 2 op Netflix

Seizoen één van One Piece op Netflix heeft zich al beter vastgehouden aan de manga dan mensen verwachtten, maar in seizoen twee kan dit nog wel wat moeilijker worden. Er zijn meerdere problemen waar ze tijdens productie aan kunnen lopen. En het heeft vooral te maken met twee personages genaamd Chopper en Nico Robin.

Devil Fruit-krachten

In seizoen twee van One Piece op Netflix zullen er twee nieuwe karakters zich aansluiten bij de Strawhat Pirates. Waar Luffy in seizoen één het enige karakter was in het team met Devil Fruit-krachten, gaat dat veranderen met Chopper en Nico Robin. Alle twee de karakters hebben andere krachten.

Hiervoor zal Netflix uit moeten kijken met het tweede seizoen van One Piece
Nico Robin & Chopper (Afbeelding: Crunchyroll, LLC)

Chopper ziet eruit als een rendier met menselijke eigenschappen, doordat hij de Human-Human Fruit heeft gegeten. Dus ook al gebruikt hij zijn krachten niet, dan nog is er al veel CGI nodig.

Nico Robin’s krachten zijn meer vergelijkbaar met die van Luffy, ze heeft kan extra lichaamsdelen maken. Het wordt sowieso lastig voor Netflix om de CGI goed te maken, vooral omdat er nu budget nodig is voor drie hoofdkarakters.

Schermtijd op Netflix

Maar toch wordt het misschien nog wel moeilijker om de schermtijd van de personages eerlijk te gaan verdelen. Wanneer Chopper en Nico Robin zich aansluiten bij de Strawhat Pirates bestaat het team uit zeven personen, dat zijn redelijk wat karakters.

Het is belangrijk dat de Netflix-serie wel genoeg aandacht besteedt aan alle One Piece-karakters. Anders loopt de streamingdienst het risico dat een van de karakters een beetje vergeten wordt. Het helpt wel dat Nico Robin zich pas redelijk laat in seizoen twee aansluit bij het team.

Geliefde One Piece-karakters

Toch is de belangrijkste uitdaging van Netflix de fans blij houden. Series die gebaseerd zijn op bestaand werk lopen vaak het risico om bepaalde dingen anders te doen dan het origineel. Dit risico is al helemaal aanwezig bij personages.

Chopper en Nico Robin zijn zeer geliefde karakters in One Piece. Het is dus belangrijk dat Netflix goed de tijd neemt om de karakters zoveel mogelijk te baseren op de manga, anders lopen ze de kans dat mensen niet zo blij zullen zijn.

Maar als Netflix seizoen twee van One Piece net zo goed maakt als het eerste seizoen, hoeven we ons geen zorgen te maken. Seizoen één heeft een Rotten Tomatoes-score van 85% en een publieksscore van 95%, dus de Netflix-serie is zeker geliefd. Nu alleen hopen dat de makers het tweede seizoen van One Piece dezelfde liefde geven.

HBO Max gooit in juni de prijzen omhoog en verandert flink

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen