Netflix komt met Koreaanse film die Squid Game moet doen vergeten

Netflix zet na het succes van Squid Game vol in op Koreaanse titels. Het maakt nu een nieuwe film en doet daarbij iets wat het nog niet eerder heeft gedaan.

Squid Game mogen we met recht een van de grootste verrassingen noemen van het afgelopen jaar. De serie wist uit het niets een wereldwijd miljoenenpubliek te trekken. Dat smaakt natuurlijk naar meer voor Netflix en dus werkt het aan nieuwe Koreaanse content. Niet alleen in het Koreaans, maar ook in het Engels.

Netflix haakt in op het succes van Squid Game

Netflix zet namelijk vol in op de Koreaanse film Time To Hunt. Deze film was voor het eerst te zien tijdens het filmfestival van Berlijn vorig jaar en volgt een groep mensen die in de criminaliteit belandt om te overleven in het Korea van de nabije toekomst dat wordt geraakt door een financiële crisis. Je kunt het dus een klein beetje vergelijken met Squid Game gezien het verhaal en zelfs nog La Casa de Papel en Army of the Dead.

Er zit aan Time to Hunt echter een grote twist. Er komt namelijk een remake op Netflix van de Koreaanse versie. Het is de eerste keer dat Netflix een van haar anderstalige producties opnieuw gaat maken, maar dan in het Engels.

De originele versie werd geregisseerd door Yoon Sung-Hyun en de cast bestond uit een aantal opkomende Koreaanse acteurs. De Engelse versie zal gemaakt worden door Adam Randall. De regisseur heeft net voor Netflix de vampierkomedie Night Teeth gemaakt en was eerder verantwoordelijk voor de horror I See You.

Squid Game: 10 brandende vragen die we hebben na het eerste seizoen

‘Alleen de structuur hetzelfde’

Randall zegt tegen Deadline het volgende over de Koreaanse Netflix-film: “Ik zag de film tijdens het begin van de lockdown en het is echt een heel goed concept. Het is een halve overval- en een halve achtervolgingsfilm tijdens een dystopie. Het combineert drie van mijn favoriete genres. De versie die ik maak speelt zich af in de Verenigde Staten met een ander verhaal maar wel met een zelfde structuur. Van wat ik begrijp is dit de eerste keer dat Netflix een van haar originele buitenlandse films opnieuw uitbrengt. Het proces was wat ingewikkeld, maar het is gelukt.”

Het duurt dus nog wel even voor de nieuwe versie van Time to Hunt op Netflix verschijnt. Gelukkig kun je de gewone versie nu wel al op Netflix te zien. Om je alvast in de stemming te laten komen, zie je hieronder een trailer van de Koreaanse versie.

Niet heel overtuigend

Overigens kreeg de Koreaanse versie van Time to Hunt nog niet al te hoge beoordelingen. Het scoort een redelijke 6,3 op IMDb, maar de titel zelf is redelijk onbekend. Werk aan de winkel dus voor Netflix.

Reageer op artikel:
Netflix komt met Koreaanse film die Squid Game moet doen vergeten
Sluiten