Jelle van Es
Jelle van Es Games 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Bekijk deze next-level beelden van Unreal Engine 5-demo

Bij elke nieuwe generatie spelcomputers lukt het ontwikkelaars weer om de lat van games hoger te leggen. Games zien er vaak weer net iets mooier uit. Maar ook nieuwe game-engines weten voor kleine revoluties te zorgen. Wat dat betreft is het mooi om te zien wat ontwikkelaars kunnen doen met de Unreal Engine 5.

De Unreal Engine 5 is de nieuwste techniek van Epic Games heeft uitgebracht. En om de voortgang van de nieuwe techniek te laten zien, is men gaan samenwerken met The Coalition. Dat zijn de mensen die verantwoordelijk zijn voor de Gears-serie. De nieuwe demo maakt wat dat betreft indruk.

Unreal Engine 5 maakt indruk

De nieuwe demo op Unreal Engine 5 wordt The Cavern genoemd en geeft aan het begin een beeld van wat er mogelijk is met grote omgevingen en lichteffecten. Volgens Microsoft moet de nieuwe engine er voor zorgen dat de kwaliteit van de graphics maar liefst 100 keer beter gaan worden. Maar dat zegt natuurlijk niet heel erg veel. Gelukkig zeggen beelden vaak meer dan duizend woorden, dus hieronder kun je de video bekijken.

Het mooie van deze Unreal Engine 5 video is dat het draait op de Xbox Series X. Ook al is het een tech video en zit er dus niet echt veel gameplay in, geeft het wel een beeld van wat er mogelijk is. Niet met de games die gelijk gelanceerd worden met de nieuwe engine, maar zeker over een jaar of twee ga je dingen zien die nu in de tech video zijn verwerkt. De engine is namelijk sinds gisteren vrijgegeven en vele studios gaan er nu mee aan de slag. De kans is groot dat The Coalition werkt aan een nieuwe Gears-game op basis van de engine.

Vele studios werken er mee

The Coalition is dus niet de enige studio die werkt met Unreal Engine 5. Zo’n 85 gamestudios wereldwijd hebben een licentie op de engine. En daarbij kiezen veel partijen er voor om deze techniek te gebruiken in plaats van hun eigen technieken. Zo liet CD Projekt Red al weten zijn eigen engine links te laten liggen voor de nieuwe The Witcher-game.

CD Projekt werkt aan gloednieuwe game in The Witcher-franchise

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!