Niet de iPad 3, maar de iPad HD?

Apple vriesspeech 6 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Woensdag om 19:00 uur Nederlandse tijd wordt de volgende generatie iPad eindelijk onthuld. Wat er gaat veranderen binnen Apple’s aanbod van tablets is nagenoeg zeker en tot vandaag was er geen dispuut over de naam; iPad 3. Echter, CNet komt nu met de claim dat de volgende iPad het cijfer 3 laat vallen en in plaats daarvan iPad HD gaat heten.

Volgens de site zou Apple met de naamsverandering de nadruk willen leggen op het retinascherm met hoge resolutie, wat inhoudt dat het apparaat nu ook videomateriaal met 1080p-kwaliteit ondersteunt. Deze naamsverandering zou opzienbarend zijn, maar niet ongewoon. iMovie werd namelijk ook omgedoopt tot iMovie HD toen het mogelijk werd om HD-videomateriaal te bewerken.

Echter, de nieuwe naam zou verwarring op kunnen leveren bij de nietsvermoedende consument en een hoger cijfer zou dan gemakkelijker zijn om aan te geven dat het daadwerkelijk om een volgende generatie iPad gaat.

Woensdag kunnen we een nieuwe iPad verwelkomen die naast het scherpere scherm ook een A5X-processor, een betere camera en mogelijk Siri aan boord heeft. OMT doet live verslag van het evenement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen